Marketing

Als je podcast eenmaal is gepubliceerd, moet je ervoor zorgen dat mensen naar je podcast gaan luisteren. Daarom moet je je podcast slim verspreiden op social media en je website. Hoe doe je dat handig?

katka-pavlickova--1MWTZamkwI-unsplash

Mensen bereiken. Impact maken. Nieuwe klanten.

instagram

Fragmenten op sociale media

Podcasts kunnen ideaal gedeeld worden op sociale media. Denk aan een link naar Spotify. Maar soms moet je mensen eerst nog even overhalen. Daarom knippen wij korte fragmentjes, die je als video kan delen op je sociale media kanalen.

home-2

Een podcast-pagina op je website

Als je een podcast maakt onderscheid je je als expert. Daarom wil je potentiële klanten die jouw website bezoeken laten zien dat je een podcast hebt. Zo leren ze jou al een beetje kennen en onderscheid je je van je concurrenten.

publish

Publicatie op alle platforms

Voor video heb je Youtube. Maar voor podcasting heb je tientallen platformen. Van Spotify tot Apple Podcasts en van Google Podcasts tot Pocket Casts. Wij zorgen ervoor dat je overal goed vindbaar bent, zodat je zoveel mogelijk mensen kan bereiken.

Kunnen wij je helpen bij Marketing?

Marketing

Podcasting is een ultieme toevoeging aan je marketing-mix. Het is de manier om aan te tonen dat je een expert bent in je vakgebied. Tevens zit je niet met tijdslimieten. Waar je bij een Youtube-video een complex onderwerp in 5 minuten moet vertellen, kan je in een podcast zo diep gaan als je maar wilt. Verder is podcasting enorm persoonlijk. Iemand hoort jouw stem en hoe jouw persoonlijkheid is. Daarom zal je klanten aantrekken die zich prettig voelen bij jouw als persoon. Wij helpen je bij het opzetten van je podcast als marketing-kanaal. Ook kunnen we je ondersteunen bij het inzetten van je podcast op andere kanalen. Denk hierbij aan een podcast-pagina op je website, een kort clipje uit de aflevering die je kan delen in je Instagram stories of een quote die je kan plaatsen op Facebook. Hierdoor maak je mensen op al je kanalen nieuwsgierig naar jouw podcast.
De ervaring die ik met de Podcast Fabriek heb is zeer positief. Beide mannen weten een professionele en toch ontspannen sfeer neer te zetten. Door het stellen van relevante vragen is het heel gemakkelijk om over mijn passie als ondernemer te spreken. De tijd vliegt voorbij! Een podcast opnemen bij de Podcast Fabriek is een echte aanrader voor elke ondernemer die zichzelf serieus neemt.
Aisha Bransen, Founder bij Memories Uitvaartmuziek

Kunnen wij je helpen bij Marketing?

Artikelen over Marketing

ilgmyzin-agFmImWyPso-unsplash
Toen we hier op kantoor afgelopen december kennis maakte met ChatGPT, was er een golf van opwinding voelbaar. Uiteraard waren we eerst verbluft over hoe goed het werkte. Maar daarna werd het tijd om een markeerstift te pakken en op ons memo-bord te brainstormen over hoe we deze technologie in konden gaan zetten voor podcasting.
banner-1544x500
Wil je je eigen podcast maken? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van platforms zoals Anchor en Transistor. Maar wist je dat je ook je eigen website kunt gebruiken als basis voor je podcast? Zo heb je altijd een actuele website met je meest recente afleveringen en een up-to-date RSS feed die gelezen wordt door platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van je eigen website voor je podcast.
Scherm­afbeelding 2022-12-08 om 12.06.09
Eerst was het exclusief voor Joe Rogan, maar sinds deze week kan iedereen een video-versie van zijn podcast uploaden via Anchor.
Scherm­afbeelding 2022-12-08 om 12.00.56
Als je eenmaal een podcast hebt gemaakt, heb je een artwork nodig. Dit is een perfect vierkant plaatje die je luisteraars krijgen te zien bij het afspelen in hun podcast-app. Hoe maak je zo'n plaatje snel en gratis?
windows-LdtcqxGYcl4-unsplash-sm
Doordat podcasting zo laagdrempelig is, is ons advies altijd: “begin gewoon”. Maar dat is natuurlijk iets te simpel. Perfectionisme en onzekerheden kunnen dat “gewoon beginnen” best wel in de weg staan. Want: is wat ik doe wel leuk genoeg? Is wat ik zeg wel waar? Hoe zorg ik ervoor dat ik steeds beter wordt, zodat ik weet dat aflevering 5 een stuk beter klinkt dan aflevering 1?
IMG_1C7D3A90D5B6-1
Vijftien jaar geleden was het maken van een podcast best moeilijk. Buiten dat er nauwelijks nog USB-microfoons waren, was vooral de publicatie ervan lastig. Je moest namelijk zelf een eigen RSS-feed maken, waarin je in programmeercode de details over je aflevering moest uitschrijven. Ook moest je zelf een server hebben, waar je de afleveringen en de RSS feed op kon hosten. Die RSS-feed meldde je vervolgens aan bij iTunes. Want daar konden mensen je podcast vinden - en het belangrijkste: syncen naar hun iPod om tijdens een wandeling te beluisteren. Fast forward, 2022. Het podcast-landschap is versplintert. Podcasts zijn all over the place. Je hebt nog steeds Apple Podcasts, maar ook Spotify, Google Podcasts, tientallen kleine apps en dan is er ook nog eens Podimo, waar sommige podcasts achter de betaalmuur zijn verdwenen.