1. Kamp Moria - Abdelilah vluchtte uit Syrië en Laura Jansen hielp vluchtelingen op Lesbos

1. Kamp Moria - Abdelilah vluchtte uit Syrië en Laura Jansen hielp vluchtelingen op Lesbos

Het is een jaar geleden dat de allesverwoestende brand in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos plaatsvond. In 1 nacht raakte duizenden vluchtelingen hun spullen kwijt, werden er mensen vermist en had niemand een plek meer om te slapen. Nu – een jaar verder – is er een nieuw kamp opgericht, waar de omstandigheden nog steeds slecht en uitzichtloos zijn. Evita Bloemheuvel van VluchtelingenWerk Nederland spreekt hier vandaag over met twee betrokkenen.

Abdelilah moest zelf uit Syrië vluchten en per boot naar Lesbos oversteken. Daar verblijf hij even in kamp Moria. Laura Jansen toerde eerst nog met Armin van Buuren en gooide haar leven om, om vluchtelingen te gaan helpen op Lesbos. Vandaag hebben we het over hun ervaringen in kamp Moria en waar we nu een jaar verder staan.

VluchtelingenWerk helpt vluchtelingen op weg naar een nieuwe toekomst. Naast persoonlijke ondersteuning bij onder andere de asielprocedure en het wegwijs maken van vluchtelingen in onze samenleving, komt VluchtelingenWerk ook op voor de belangen van vluchtelingen bij onze regering. Dit kunnen we alleen doen met jouw steun.

Laat een donatie achter: https://actie.vluchtelingenwerk.nl/geef-voor-vluchtelingen

Ben je benieuwd naar alle volgende afleveringen in deze serie? Beluister en abonneer via één van deze podcast-apps:

Spotify:https://open.spotify.com/show/2DQcnomqGVyhzq7kxdgGKo

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/us/podcast/een-nieuw-begin-een-podcast-van-vluchtelingenwerk-nederland/id1584163082

Google Podcasts: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy82YTBlYzIyNC9wb2RjYXN0L3Jzcw==

Net als VluchtelingenWerk Nederland een goede podcast voor je bedrijf?

Andere afleveringen

Een Nieuw Begin - Een Podcast Van VluchtelingenWerk…

Elke dag hoor je wel iets over vluchtelingen in het nieuws. Maar wat zijn de verhalen achter deze gezichten? In deze podcast komen vluchtelingen zelf aan het woord en gaan…