11: Thee als champagne

2: Thee en wijn

Tussen thee en wijn zitten veel overeenkomsten. Waarom lijken de twee zo op elkaar en waarom is dat belangrijk? Ook bespreken Karin en Stefan welke thee bij welk gerecht werkt en hoe de ideale samenwerking tussen een kok en theesommelier tot stand komt. PS: het is mogelijk dat je na deze aflevering zin hebt in een kaasfondue.

Net als Santhee een goede podcast voor je bedrijf?

Andere afleveringen

Santhee Podcast

In deze aflevering van de Santhee Podcast gaan we het hebben over de bubbeltjesthee. Hoe maak en server je een koude thee in een mooi champagneglas, zodat deze te serveren…

Santhee Podcast

“Ik lust geen groene thee is onzin”. Karin legt in deze aflevering hoe dat komt en illustreert dat met de Chinese en Japanse groene thee. Beide groene theeen, maar beide…

Santhee Podcast

Je hoort heel vaak dat thee geen cafeïne, maar theïne bevat. Is dat nou echt zo? En wat is het verschil tussen cafeïne in thee en cafeïne in koffie? En…

Santhee Podcast

In aflevering 8 verteld Karin over de Oriental Beauty, een heerlijke unieke thee die iets te maken heeft met een insect: de Leafhopper.

Santhee Podcast

In de zevende aflevering van de Santhee Podcast hebben we het over het combineren van thee en eten. Net als met bier en wijn is thee een prachtig ingrediënt voor…

Santhee Podcast

Stefan vatte het samen als bijna een “liefdesverhaal”, de legende achter het ontstaan van Tie Guan Yin. Lekker wegdromen in je weekend met deze prachtige legende van een heerlijke bloemige…

Santhee Podcast

In de vierde aflevering van de Santhee Podcast kruipt Karin in de huid van Mr Tea Leaf. We bespreken 5 tips bij het zetten van thee. Wat belangrijk is, op…

Santhee Podcast

In de derde aflevering van de Santhee Podcast geeft Karin een uitleg over alle verschillende soorten thee. Waarom heten ze witte, groene, oolong en zwart. En wat zijn de verschillen…

Santhee Podcast

In de eerste aflevering hebben Karin en Stefan het over echte thee. Want wat is nou echte thee en zit het dan ook in zakjes? En wat is het verschil…