Ongeloof en verbazing. Dat was het gevoel van de Haarlemse horeca-ondernemers toen de eerste lockdown werd aangekondigd. In de derde aflevering van de podcastserie Coronawandelingen vertellen Hildo Makkes voorzitter van de Haarlemse afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland en Dionne en Nancy van buitenpaviljoen Veerkwartier over hun ervaringen van het afgelopen jaar.
De maatregelen voor de horeca werden stukje bij beetje ingevoerd. Eerder sluiten, de 1,5 meter maatregel en daarna een maximaal aantal bezoekers. Dat was voor horecazaken dramatisch. “De tweede lockdown was echt de slag in de nek voor iedereen”. Hildo praat met Frénk van der Linden over horeca en ondernemerschap in Haarlem ten tijde van corona.
Nancy en Dionne werken bij het Veerkwartier. Toen de horeca dicht ging, stroopten zij de mouwen op. De zaak ging open voor Take-Out en ze hebben zich ingezet als vrijwilliger voor BUUV Haarlem: koken voor buurtbewoners en dementerenden. Ze hopen dat de horeca snel weer helemaal open mag en dat ze weer feesten, partijen en evenementen kunnen organiseren.
Luister ook naar de Stadsarchitect in gesprek met… : https://open.spotify.com/show/6u7Wh7ciOJbpJQ54q14ySm