podcast_visual

1 op de 17: Over leven met een LVB

1 op de 17 Nederlanders heeft een licht verstandelijke beperking. Zij willen ook gewoon meedoen in de maatschappij, maar daar komen een hoop uitdagingen bij kijken. Om dat in kaart te brengen, hebben ‘S Heeren Loo en de Podcast Fabriek een format ontwikkeld waarin we al die facetten bekijken. Denk aan het vinden van werk, hoe je je gedraagt op social media en hoe je (aangepast) kan wonen. De host spreekt met ervaringsdeskundige en professionals in het werkveld.

Wij verzorgde opnames op locatie, bewerking en publicatie. Ook creëren we per aflevering snippets die gedeeld worden op sociale media.

Beluister de laatste aflevering

#7 LVB en trauma(verwerking)

Een nare gebeurtenis, een ongeluk of het verlies van een dierbare. Als je iets heftigs meemaakt, kun je daar behoorlijk wat klachten van hebben. Bij de meeste mensen verdwijnen klachten na verloop van tijd. Maar wat als de klachten niet verdwijnen? Dan spreken we over trauma. Het verwerken van een trauma verloopt niet bij iedereen hetzelfde. Mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) kunnen vaak minder makkelijk omgaan met een trauma.

In deze aflevering gaat gezinsbehandelaar Maria Proost in gesprek met GZ-psycholoog Kim Visser en psychomotorisch therapeut Marieke Leeflang. Zij hebben veel ervaring in traumabehandeling bij mensen met een LVB. Hoe ontstaat een trauma? Hoe herken je het bij mensen met een LVB? En hoe werken behandelingen als EMDR en psychomotorische therapie?

Te gast:

Kim Visser, GZ-pshycholoog

Marieke Leeflang, psychomotorisch therapeut

Mensen met een LVB lopen in de maatschappij vaak tegen onbegrip aan. Dit komt omdat anderen een LVB niet herkennen en niet weten hoe zij kunnen helpen. De eerste stap? Herken mensen met een LVB: ww.sheerenloo.nl/zieLVB

Net als 'S Heeren Loo een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen

Een nare gebeurtenis, een ongeluk of het verlies van een dierbare. Als je iets heftigs meemaakt, kun je daar behoorlijk wat klachten van hebben. Bij de meeste mensen verdwijnen klachten…