podcast_visual

1 op de 17: Over leven met een LVB

1 op de 17 Nederlanders heeft een licht verstandelijke beperking. Zij willen ook gewoon meedoen in de maatschappij, maar daar komen een hoop uitdagingen bij kijken. Om dat in kaart te brengen, hebben ‘S Heeren Loo en de Podcast Fabriek een format ontwikkeld waarin we al die facetten bekijken. Denk aan het vinden van werk, hoe je je gedraagt op social media en hoe je (aangepast) kan wonen. De host spreekt met ervaringsdeskundige en professionals in het werkveld.

Wij verzorgde opnames op locatie, bewerking en publicatie. Ook creëren we per aflevering snippets die gedeeld worden op sociale media.

Beluister de laatste aflevering

#4 LVB en het gebruik van online media

Hoeveel uur gamen is nou gezond? Mag ik een telefoon afpakken als iemand te veel op social media zit? Hoe ga je om met online pestgedrag? En hoe kan je als begeleider of verwant omgaan met handelingsverlegenheid omdat je zelf niet precies weet hoe het allemaal werkt?  

Dit zijn allemaal belangrijke (en veelvoorkomende) vragen binnen het thema mediawijsheid. Gezinsbehandelaar Maria Proost gaat erover in gesprek met Hessel Rienstra, trainer/coach van de ervaringsdeskundigen bij ’s Heeren Loo en met Kevin, ervaringsdeskundige.  

Te gast: 
Hessel Rienstra, trainer/coach ervaringsdeskundigen ’s Heeren Loo 
Kevin, ervaringsdeskundige 

Hessel heeft het spel Sociale Slimmeriken ontwikkeld. Een hulpmiddel om met elkaar in gesprek te gaan over de keuzes die je maakt op social media. Je kunt het spel hier bestellen. Ook heeft hij meegewerkt aan het online platform leukeronline.nl, een gids voor iedereen die werkt in een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Mensen met een LVB lopen in de maatschappij vaak tegen onbegrip aan. Dit komt omdat anderen een LVB niet herkennen en niet weten hoe zij kunnen helpen. De eerste stap? Herken mensen met een LVB: ww.sheerenloo.nl/zieLVB 

Net als 'S Heeren Loo een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen

Hoeveel uur gamen is nou gezond? Mag ik een telefoon afpakken als iemand te veel op social media zit? Hoe ga je om met online pestgedrag? En hoe kan je…