15467834-1622026645533-2d9edb78673bb

Alle Facebook Moeders Opgelet

De makers van de Lockdown-podcast (over Big Brother) voelde de behoefte na het stoppen van Big Brother samen weer iets te gaan maken. Daaruit is Alle Facebook Moeders Opgelet geboren.

Format

De drie hosts nemen alledrie een onderwerp mee. Iets wat is opgevallen of wat de hosts hebben meegemaakt. Iedereen krijgt precies tien minuten om dat onderwerp te bespreken – niet meer, niet minder. De timer wordt gestart en Chazia Mourali start de klok. Na 10 minuten gaat de timer en is het onderwerp voorbij.

Het doel was om een herkenbare podcast te creëren met een hoog tempo en entertainment-waarde. De titel en artwork zijn opvallend. Het format forceert tempo: na 10 minuten is een onderwerp klaar. Tevens moet het format een beetje trippy overkomen. Daarom wordt er veel gebruik gemaakt van geluiden en korte intermezzo’s in de edit. Er zitten een aantal herkenbare elementen in. Elke week luidt een zoemer het einde van de 10 minuten in. Die zoemer wisselt per aflevering (waardoor luisteraars benieuwd zijn naar wat de zoemer deze week is). De ondersteunende muziek is hysterisch. 

Seizoen 2 & video

Na het eerste succesvolle seizoen start de podcast vanaf september 2020 een nieuw seizoen. Daarin is video een belangrijk onderdeel. De hele podcast wordt opgenomen en vervolgens in segmenten (van 10 minuten) ook op Youtube geplaatst. In seizoen 1 werd veel gewerkt met audiograms.

Net als Alle Facebook Moeders Opgelet een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen