BOTS Column Freespeech Channel

Op het moment dat je voor jezelf hebt besloten dat je echt veel podcasts gaat maken is het soms voordeliger om zelf een podcast studio te maken. BOTS by Revenyou is zo’n bedrijf die we daarbij hebben geholpen.

Het begint met het maken van een gearlist. In overleg met de mannen van BOTS zijn we tot een lijst gekomen die eigenlijk niet heel veel afwijkt van de set-up die wij zelf gebruiken.

Gearlist

Uitleg techniek

Toen alles was geleverd, hebben we geholpen met het opbouwen van de studio en het uitleggen van alle techniek. Hoe werken de microfoons? Hoe werken ze samen met de Rodecaster. En wat zijn de meest voorkomende problemen en hoe fix je ze? Hierdoor weet je wat er kan gebeuren en hoe je het fixt als je studio vol zit met gasten.

Software

BOTS by Revenyou heeft een eigen creatieve afdeling die bekend zijn met Adobe-pakket. We hebben hen ondersteund bij het bewerken van podcasts met Adobe Audition. Ook gebruiken de heren Wirecast. Dit is video-schakel software. Ze gebruiken deze software om live tussen alle camera’s te switchen. Het geluid van de Rodecaster wordt direct onder de video gezet. Na de opnames is de video dus ook direct klaar.

Wekelijks te beluisteren

De eerste vier afleveringen zijn we ook nog ter plaatse geweest, om de opnames te ondersteunen, te coachen en te adviseren.

De heren nemen nu zelf elke week 1 aflevering op. Het is een Freespeech Channel over beleggen en finance – en dat doen ze erg leuk!

Conclusie

Als je inderdaad van plan bent om 52 podcasts per jaar op te nemen, is alles zelf opnemen, bewerken, publiceren en marketen een stuk goedkoper. Maar ben je dit van plan, laat je dan net als BOTS even door ons adviseren en trainen. Dit scheelt echt een hoop stress.

Beluister de laatste aflevering

#5 Van een super high tech innovatie tot begrijpbaar voor je moeder.

In deze aflevering is the so called award winning Niels de Kuiper van Bucky aanwezig. Hij is onze man bij Bots als het gaat om onze branding en communicatie.

Met zijn vernieuwde kijk op reclame en communicatie bespreken we hoe je een super high tech innovatie simpel kan communiceren.

Net als BOTS by Revenyou een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen

In deze aflevering is the so called award winning Niels de Kuiper van Bucky aanwezig. Hij is onze man bij Bots als het gaat om onze branding en communicatie. Met…