17693521-1631097908094-905d15fe5decb

Een Nieuw Begin - Een Podcast Van VluchtelingenWerk Nederland

Elke dag hoor je wel iets over vluchtelingen in het nieuws. Maar wat zijn de verhalen achter deze gezichten? In deze podcast komen vluchtelingen zelf aan het woord en gaan…

Beluister de laatste aflevering

1. Kamp Moria – Abdelilah vluchtte uit Syrië en Laura Jansen hielp vluchtelingen op Lesbos

Het is een jaar geleden dat de allesverwoestende brand in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos plaatsvond. In 1 nacht raakte duizenden vluchtelingen hun spullen kwijt, werden er mensen vermist en had niemand een plek meer om te slapen. Nu – een jaar verder – is er een nieuw kamp opgericht, waar de omstandigheden nog steeds slecht en uitzichtloos zijn. Evita Bloemheuvel van VluchtelingenWerk Nederland spreekt hier vandaag over met twee betrokkenen.

Abdelilah moest zelf uit Syrië vluchten en per boot naar Lesbos oversteken. Daar verblijf hij even in kamp Moria. Laura Jansen toerde eerst nog met Armin van Buuren en gooide haar leven om, om vluchtelingen te gaan helpen op Lesbos. Vandaag hebben we het over hun ervaringen in kamp Moria en waar we nu een jaar verder staan.

VluchtelingenWerk helpt vluchtelingen op weg naar een nieuwe toekomst. Naast persoonlijke ondersteuning bij onder andere de asielprocedure en het wegwijs maken van vluchtelingen in onze samenleving, komt VluchtelingenWerk ook op voor de belangen van vluchtelingen bij onze regering. Dit kunnen we alleen doen met jouw steun.

Laat een donatie achter: https://actie.vluchtelingenwerk.nl/geef-voor-vluchtelingen

Ben je benieuwd naar alle volgende afleveringen in deze serie? Beluister en abonneer via één van deze podcast-apps:

Spotify:https://open.spotify.com/show/2DQcnomqGVyhzq7kxdgGKo

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/us/podcast/een-nieuw-begin-een-podcast-van-vluchtelingenwerk-nederland/id1584163082

Google Podcasts: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy82YTBlYzIyNC9wb2RjYXN0L3Jzcw==

Samen met VluchtelingenWerk Nederland hebben wij een podcast-concept ontwikkeld. Elke aflevering wordt een thema dat VluchtelingenWerk aan de kaak wil stellen behandeld met een vluchteling zelf en iemand die betrokken is bij die situatie. De podcast wordt gehost door Evita Bloemheuvel – persvoorlichter bij VluchtelingenWerk.

Het doel van de podcast is om met verdiepende verhalen wat er speelt te vertellen vanuit menselijk standpunt en luisteraars daarmee ook bewust te maken.

Wij ontwikkelden samen met het communicatie-team van VluchtelingenWerk het concept, regelde een remote verbinding met een studio in Duitsland voor 1 van de gasten, bewerkte de podcast verhalend, publiceerde de podcast, maakte een design voor de snippets en knipte deze snippets.

Net als VluchtelingenWerk Nederland een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen

Het is een jaar geleden dat de allesverwoestende brand in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos plaatsvond. In 1 nacht raakte duizenden vluchtelingen hun spullen kwijt, werden er mensen vermist en had…