full_1641891729-artwork

Gezond Kwartiertje - Heldere uitleg over corona door specialisten

Gezond Kwartiertje is een iniatief van Diederik Heinink en de Podcast Fabriek, waarin Diederik wekelijks 2 specialisten ontvangt die zonder opiniërend te zijn feitelijke informatie over het corona-virus bespreken. Deze specialisten zijn wekelijks verschillend. We bespreken uiteenlopende thema’s: van boosterprikken tot vorianten en van T-cellen tot aan testmethodes.

Om een brede doelgroep te bereiken, hebben we besloten de podcast slechts een kwartier te laten duren. Daardoor is het voor een grote groep behapbaar. Om de content verder te verspreiden, worden er ook video-snippets voor sociale kanalen te maken.

Vanwege de hoge frequentie en drukke agenda’s van de specialisten, wordt deze podcast op afstand opgenomen. Iedereen gebruikt daarvoor gewoon de microfoon van zijn/haar computer. We nemen deze podcast in audio en video op met Riverside, een tool om remote podcasts op te nemen. Deze software neemt de audio en video lokaal bij de deelnemers op, waardoor je geen last hebt van audio of video waar de kwaliteit wisselend is door vertragingen of een langzame internetverbinding. De Podcast Fabriek faciliteert de opzet van de opnames, editing (audio en video snippets) en publicatie.

Beluister de laatste aflevering

1. Boosters – met Marino van Zelst en Chantal Bleeker-Rovers

In de eerste aflevering van Gezond Kwartiertje spreek ik met Marino van Zelst (Infectieziekten Modelleur bij Wageningen University) en Chantal Bleeker-Rovers (Hoogleraar Uitbraken Infectieziekten bij Radboudumc) over boosters. We kijken o.a. naar waarom de booster nodig is, leggen uit waarom je nog steeds besmettelijk kunt zijn en verklaren de menstruatiestoornissen die genoemd zijn als bijwerking van het vaccin.

Vragen over vaccinatie? Bel de Vaccinatie TwijfelTelefoon op 088-7555777 (dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00)

Diederik Heinik op Twitter: @diedhein
Marino van Zelst op Twitter: @mzelst
Chantal Bleeker-Rovers op Twitter: @BleekerRovers

Deze podcast is een initiatief van Diederik Heinink & De Podcast Fabriek (technische productie op afstand)

Net als Diederik Heinink & De Podcast Fabriek een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen

In de eerste aflevering van Gezond Kwartiertje spreek ik met Marino van Zelst (Infectieziekten Modelleur bij Wageningen University) en Chantal Bleeker-Rovers (Hoogleraar Uitbraken Infectieziekten bij Radboudumc) over boosters. We kijken…