13518931-1615554076286-e55fe3719962a

Het Juridisch Café - Juridische zaken, besproken door Rube en Wijnveld Advocaten

Rube & Wijnveld advocaten wilde op een toegankelijke manier wetgeving uitleggen. Daarom hebben ze samen met ons het Juridisch Café opgezet. In deze driewekelijkse talkshow praten de heren over opvallende…

Beluister de laatste aflevering

6. Het houden van huisdieren en natuurlijk gedrag. Mag Pietje nog in de kooi?

Ook dieren kennen rechten in Nederland. En dan met name op het punt van hoe zij worden gehouden. Met een wetswijziging uit 2021 is in de Wet Dieren opgenomen dat dieren als zij worden gehouden natuurlijk gedrag moeten kunnen te vertonen. Duidelijk is dat dit voor bijvoorbeeld veehouderijen geldt, maar hoe zit dat met huisdieren. Mag Pietje de kanarie nog wel in een kooi gehouden worden en moet Flappie het konijn kunnen graven? In deze aflevering isPaula Sie – advocaat in Amsterdam – te gast in het Juridisch Café en praten wij over deze wijziging van de Wet Dieren om vervolgens ook nog wetgevingstechniek,de juridische gevolgen van de klimaatdiscussie en het consumeren van dierlijke producten in het algemeen mee te bespreken. Het bleef nog lang onrustig.

Rube & Wijnveld advocaten wilde op een toegankelijke manier wetgeving uitleggen. Daarom hebben ze samen met ons het Juridisch Café opgezet. In deze driewekelijkse talkshow praten de heren over opvallende of gewijzigde wetgeving. Tevens wordt ook regelmatig de actualiteit uitgelegd aan de hand van de juridische werking.

Het concept is een kroegpraat-concept. Elke week worden er twee wetten besproken.

De Podcast Fabriek verzorgde de ontwikkeling van het concept, artwork, opnames (in onze Studio in Haarlem), bewerking en publicatie op Spotfiy, Apple Podcasts en Google Podcasts.

 

Net als Rube & Wijnveld Advocaten een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen

Ook dieren kennen rechten in Nederland. En dan met name op het punt van hoe zij worden gehouden. Met een wetswijziging uit 2021 is in de Wet Dieren opgenomen dat…