Het Juridisch Café - Juridische zaken, besproken door Rube en Wijnveld Advocaten

Rube & Wijnveld advocaten wilde op een toegankelijke manier wetgeving uitleggen. Daarom hebben ze samen met ons het Juridisch Café opgezet. In deze talkshow praten de heren over opvallende of gewijzigde wetgeving. Tevens wordt ook regelmatig de actualiteit uitgelegd aan de hand van de juridische werking. Het concept is een kroegpraat-concept. 

De Podcast Fabriek verzorgde de ontwikkeling van het concept, artwork, opnames (in onze Studio in Haarlem), bewerking en publicatie op Spotfiy, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Sinds een aantal afleveringen verzorgen we ook video, waar bepaalde segmenten uit worden geknipt om gedeeld te worden op sociale kanalen.

Beluister de laatste aflevering

SE2A2: Over bestuursrechtelijke regels bij het gebruik van een woning (een pleidooi voor een bestuursrechtelijke check bij aankoop), het besluit schuldhulpverlening en huur en fietsparkeerverboden

Wat ons deze keer opviel is het Besluit schuldhulpverlening wat er voor kan zorgen dat – wanneer de schuld niet is gemeld – een ontruiming van de huurwoning na een huurachterstand door een rechter kan worden afgewezen.

Verder behandelen we verschillende bestuursrechtelijke regels waar je als eigenaar van een woning mee te maken kunt krijgen, met name als je de woning niet zelf gebuikt. Denk aan het bestemmingsplan, een splitsingsvergunning, de opkoopbescherming, het verbod op vakantieverhuur (“AirBnB”) of het Bouwbesluit. Hoewel het op dit moment geen standaard onderwerp is waar bij de aankoop aandacht aan wordt besteed, lijkt een bestuursrechtelijke due diligence bij de koop van een woning tegenwoordig soms noodzaak.

Tenslotte nog een vraag van een luisteraar. Namelijk, kunnen school en gemeente zomaar verbieden je fiets op de stoep bij de school te parkeren.

–> Stuur ons een vraag of opmerking via een spraakbericht

–> E-mail: [email protected]

–> Website: www.rubewijnveld.nl/juridisch-cafe

–> Facebook: @rubewijnveld

–> Twitter: @rubewijnveld

–> Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCHdzQdoUkzsKUy3eHQHB3zg

Net als Rube & Wijnveld Advocaten een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen

Wat ons deze keer opviel is het Besluit schuldhulpverlening wat er voor kan zorgen dat – wanneer de schuld niet is gemeld – een ontruiming van de huurwoning na een…