49. Het IPA-café

Het Juridisch Café - Juridische zaken, besproken door Rube en Wijnveld Advocaten

Rube & Wijnveld advocaten wilde op een toegankelijke manier wetgeving uitleggen. Daarom hebben ze samen met ons het Juridisch Café opgezet. In deze driewekelijkse talkshow praten de heren over opvallende…

Beluister de laatste aflevering

10. In je eigen moet je wonen (de opkoopbeschermhing in Amsterdam uitgelegd)

Per 1 april 2022 is de regeling “opkoopbescherming” van kracht in Amsterdam. Vanaf dan is het verboden zonder vergunning goedkope en middeldure woningen binnen vier jaar na aankoop meteen weer te verhuren. Dat is een verregaande beperking van het eigendomsrecht. Toch kan een dergelijke beperking toelaatbaar zijn, maar onder welke omstandigheden? En wat zijn de consequenties voor niet alleen de eigenaar, maar ook de huurder als de woning toch wordt verhuurd binnen die periode van vier jaar?De ins en outs van de nieuwe regelingleggen we uit in deze aflevering.

Rube & Wijnveld advocaten wilde op een toegankelijke manier wetgeving uitleggen. Daarom hebben ze samen met ons het Juridisch Café opgezet. In deze talkshow praten de heren over opvallende of gewijzigde wetgeving. Tevens wordt ook regelmatig de actualiteit uitgelegd aan de hand van de juridische werking. Het concept is een kroegpraat-concept. 

De Podcast Fabriek verzorgde de ontwikkeling van het concept, artwork, opnames (in onze Studio in Haarlem), bewerking en publicatie op Spotfiy, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Sinds een aantal afleveringen verzorgen we ook video, waar bepaalde segmenten uit worden geknipt om gedeeld te worden op sociale kanalen.

Net als Rube & Wijnveld Advocaten een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen

Per 1 april 2022 is de regeling “opkoopbescherming” van kracht in Amsterdam. Vanaf dan is het verboden zonder vergunning goedkope en middeldure woningen binnen vier jaar na aankoop meteen weer…