spuiten en prikken

Spuiten & Prikken - Leven Met Diabetes Type 1

Vanaf 14 september, elke 2 weken: Spuiten & Prikken. In deze podcast-serie gaan presentatrice Rolien Magendans (bekend van Adem In, Adem Uit) en Koen Minnema (bekend van The Beertenders) onderzoeken…

Beluister de laatste aflevering

S02E03: Steffie over angst voor hypo’s, erfelijkheid en eventuele complicaties.

In deze aflevering spreken met met de 52-jarige Steffie. Ze leeft al meer dan de helft van haar leven met Diabetes type 1. We hebben het met haar over haar soms nog angstige momenten voor hypo’s. Moeder zijn van 3 en hard werken op de beurs. Ook hebben we het over hypo-hulphonden en of ze al last heeft van complicaties. Een onwijs leuk en openhartig gesprek waarin blijkt dat Steffie het levende bewijs is dat er goed valt te leven met Diabetes type 1.

Wil jij je verhaal komen doen? neem contact op via: info@podcast-fabriek.nl

Vanaf 14 september, elke 2 weken: Spuiten & Prikken. In deze podcast-serie gaan presentatrice Rolien Magendans (bekend van Adem In, Adem Uit) en Koen Minnema (bekend van The Beertenders) onderzoeken hoe jonge mensen omgaan met diabetes type 1.

Deze podcast ontstond doordat Rolien bij Koen een wit plaatje op zijn arm zag zitten. Met dit plaatje kan Koen zijn bloedsuikerwaardes controleren. Daaruit ontstond een mooi gesprek en besloten we om vanuit hier een eigen podcast-concept te gaan ontwikkelen.

Rolien spreekt in de eerste aflevering met Koen over hoe bij hem diabetes is ontdekt en hoe hij daarmee om is gegaan. Daarna ontvangen ze samen allerlei jonge mensen met diabetes type 1. Want hoe maakt dat impact op het leven van een jong iemand. En hoe worden alledaagse dingen dan ineens anders. Van het stiekem halen van een patatje tot aan je partner uit moeten leggen dat er een pompje aan je been hangt. We spreken ook met mensen uit de zorg, want welke behandelingen zijn er en welke behandelmethodes gaan er in de toekomst zijn?

Vind je het belangrijk dat er goed onderzoek kan worden gedaan naar diabetes? Overweg dan om een donatie achter te laten aan het diabetes-fonds. Kijk daarvoor op hun website: https://www.diabetesfonds.nl

Wij zijn voor dit concept voor alles verantwoordelijk geweest. Redactie, regelen van gasten, conceptontwikkeling, techniek & opname, bewerking en marketing.

Net als De Podcast Fabriek een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen

In deze aflevering spreken met met de 52-jarige Steffie. Ze leeft al meer dan de helft van haar leven met Diabetes type 1. We hebben het met haar over haar…