yaap artworkkopie

YAAP Podcast - Sport- en Prestatiepsychologie

Hoe word je nou een groot sportkampioen? En wat betekent dat voor ons Nederlands sportsysteem? In de podcast van YAAP gaan Tim Koning, Thijs Wagenaar en Susie Cats op zoek naar de nieuwste wetenschappelijke én praktische inzichten voor het duurzaam en verantwoord ontwikkelen van onze Nederlandse sporters. We winnen veel medailles, maar verliezen ook veel sporttalent. Ze gaan in gesprek met wetenschappers, bestuurders, ouders, coaches, sporters en iedereen die een hart heeft voor het ontwikkelen van talent.

De Podcast Fabriek heeft YAAP geholpen bij het opnemen van de afleveringen, de edit, publicatie en marketing.

Beluister de laatste aflevering

S02E06: Met plezier presteren bij FC Den Bosch met Jan Gösgens

Onze gast van vandaag is een man met hart voor voetbal. Maar niet alleen voor voetbal, ook voor de ontwikkeling van talent in voetbal. Hoe doe je dat op een verantwoorde en duurzame manier? Hoe het niet moet weet hij ook, want hij is gepokt en gemazeld in de slangenkuil die de voetbalwereld heet. Als speler heeft hij zelf het grootste deel van zijn carrière bij FC Den Bosch gespeeld, op een uitstapje naar SC Cambuur na. En tijdens zijn actieve loopbaan was hij al bezig als jeugdtrainer. Nadat hij zijn laatste wedstrijd bij Den Bosch had gespeeld, is hij doorgegaan in het trainersvak. Eerst bij zijn eigen club, daarna bij Feyenoord. Daar is hij 21 jaar blijven hangen en heeft vanuit daar een aantal mooie uitstapjes gemaakt. Waaronder naar Afrika, waar we het uitgebreid over hebben.

Maar nu is hij terug op het oude nest. Als Technisch Manager van FC Den Bosch maakt hij zich hard voor een jeugdopleiding waar ze het nét even anders doen. En daarover vragen we hem alles.

Wil je reageren op deze aflevering of wil je gewoon meer weten over wat YAAP precies doet? Laat het ons dan even weten via onze instagram (yaap_eu), check onze website www.yaap.eu of mail ons gewoon even naar [email protected].

Net als YAAP een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen

Onze gast van vandaag is een man met hart voor voetbal. Maar niet alleen voor voetbal, ook voor de ontwikkeling van talent in voetbal. Hoe doe je dat op een…