Ons werk

Dit is waar we trots op zijn. We hebben deze bedrijven mogen helpen met het opzetten van een podcast concept, het produceren en opnemen van hun afleveringen, het maken van goede edits en publicatie/marketing op allerlei platformen.

14272646-1617716793024-732f3efaa1229
Gemeente Haarlem

Eén jaar na de start van de coronamaatregelen vertellen verschillende Haarlemmers over de enorme gevolgen van de pandemie. Want persoonlijk, sociaal of zakelijk: we zijn allemaal geraakt. Hoe hebben we in Haarlem het afgelopen jaar beleefd en hoe zien we de toekomst? Journalist Frénk van der Linden voert persoonlijke gesprekken over omgaan met tegenslag en werken aan nieuwe kansen.

Podcast-visual-Middin-Studio-LVB 1
Middin

Hoe bieden we mensen met een licht verstandelijke beperking de juiste zorg en begeleiding? Zodat ze zich staande kunnen houden in een maatschappij die steeds ingewikkelder wordt? In Studio LVB delen medewerkers van Middin – en hun samenwerkingspartners – hun ervaringen en kennis op dit gebied.

14065723-1617010041720-335a25b37ed12
Gemeente Zandvoort

Eén jaar na de start van de coronamaatregelen vertellen verschillende Zandvoorters over de enorme gevolgen van de pandemie. Want persoonlijk, sociaal of zakelijk: we zijn allemaal geraakt. Hoe hebben we in Zandvoort het afgelopen jaar beleefd en hoe zien we de toekomst? Journalist Ger Loogman voert persoonlijke gesprekken over omgaan met tegenslag en werken aan nieuwe kansen.

THE-NEXT-MOVE-ICON
Diederik Heinink & Business Insider

In elke aflevering van The Next Move spreekt Diederik Heinink met twee A-namen uit de zakenwereld. Tussen de gasten zit een natuurlijke tegenstelling. Zo spreekt hij in de eerste aflevering met Elske Doets van Doets Reizen en Mattijs ten Brink van Sunweb. Doets Reizen focust op diepe reizen die door een adviseur persoonlijk worden samengesteld, terwijl Sunweb meer voor de grote massa gaat. Diederik vraagt hun naar hun leiderschap en zoekt binnen de verschillen de overeenkomsten en samenwerkingen.

13518931-1615554076286-e55fe3719962a
Rube & Wijnveld Advocaten

Welkom bij Het Juridisch Café. Elke 2 weken nemen Jan Rube en Frank Wijnveld je op semi-serieuze wijze mee in actuele juridische zaken. Absoluut.

Hoofd artwork
De Podcast Fabriek, DTNG, Easytoys en Nieuw Vreeburg

Op basis van een uitgebreide vragenlijst heeft matchmaker en host Saron van de Laar 8 matches gemaakt. In elke aflevering leert 1 potentieel koppel elkaar beter kennen. Er staat een kamerscherm tussen hen, waardoor ze elkaar niet zien. Na 45 minuten moeten ze op basis van hun blind date bepalen of ze op vervolgdate willen? Willen ze dat, dan gaat het scherm weg en gaan ze op date. Willen ze dat niet? Dan is de date afgelopen. Hangt er liefde in de lucht?

12727541-1614767239448-edd7b8f00fd44
Edilon Sedra

edilon sedra is al 50 jaar actief in de treininfrastructuur. Aan de hand van verhalen en gesprekken nemen ze je mee in de uitdagingen en ervaringen van hun klanten.

Lockdown artwork
De Podcast Fabriek

Elke vrijdag praten Arjan Spoormans, Koen Minnema en Stefan Kollaart na over de week in het Big Brother huis. Wie doet het met wie en wie, wie moet er weg en wie is de opperba(zin)(a)s in het huis.

626x0w
Gebruiker Centraal

Deze podcast is een vijfluik over de design sprint van Gebruiker Centraal. In deze sprint probeert het team dat we volgen een oplossing aan te leveren. Jongeren met een verstandelijke beperking worden 18 en moeten ineens van alles regelen. Hoe kan je deze doelgroep bereiken en ervoor zorgen dat ze niet in de problemen komen? Het team bestaat uit deelnemers uit allerlei verschillende sectoren. Elke dag van de sprint interviewt Stefan Kollaart van de Podcast Fabriek deelnemers uit het team. De sprint vond plaats in november 2020.

14009597-1617009705871-a31252826ef7c
De Podcast Fabriek

Koen Minnema en Saron van de Laar geven je de ingrediënten voor list, bedrog en manipulatie. Wie gaan er met de buit vandoor? De verraders of de getrouwen? De onofficiële podcast over de Verraders. Happy hunting! #deverraders Volg ons kanaal voor elke week een nieuwe aflevering van Het Conclaaf.

gedeeld door twee klein
East Leadership & De Podcast Fabriek

In gedeeld door twee proberen niet-generatiegenoten Diederik Heinink (50) en Stefan Kollaart (25) de wereld om hen heen (en bijbehorende cijfers) te duiden met iemand die daar verstand van heeft.

PODCAST-1
Cowboys.nl

Howdy! In De Recruitment Rodeo ontvangt Lars van Cowboys.nl elke maand iemand uit de recruitment-wereld.

avatars-000517544847-yyji40-original (1)
Dienst4dienst.nl

Mensen kunnen best iets voor elkaar doen. Zonder daar geld voor te betalen. Via Dienst4dienst.nl kan je iets aanbieden waar jij goed in bent. Anderen kunnen die dienst kosteloos van je afnemen, waarop zij weer iets voor jou doen. Dienst4dienst wilde ook de verhalen en de mens achter de dienst laten zien. Want leuk zo’n beschrijving. Maar wie zit er nou echt achter. Wat beweegt deze persoon. En waarom is hij/zij goed in wat hij doet. Daarom heeft Dienst4dienst samen met de Podcast Fabriek de Passie Podcast geïntroduceerd. In deze podcast interviewt Stefan Kollaart wekelijks een lid van Dienst4dienst. De Passie Podcast is inmiddels het meest succesvolle marketingkanaal van Dienst4dienst en het trekt veel nieuwe bezoekers naar de website.

yaap artworkkopie
YAAP

In de YAAP Podcast spreken Tim Koning, Thijs Wagenaar en Susie Cats met boeiende gasten uit de industrie over sportpsychologie- en wetenschap.

artworkkopie
De Podcast Fabriek

Koen & Stefan zijn een podcastbedrijf begonnen. Het begon als een hobby, maar liep na een tijdje dermate uit de hand dat ze er fulltime voor durfden te gaan. In deze podcast luister je elke vrijdag mee naar hun vrijmibo. Hoe is afgelopen week gelopen? Waar liepen de heren tegenaan? En welke successen kunnen er worden gevierd?

spuiten en prikken
De Podcast Fabriek

Vanaf 14 september, elke 2 weken: Spuiten & Prikken. In deze podcast-serie gaan presentatrice Rolien Magendans (bekend van Adem In, Adem Uit) en Koen Minnema (bekend van The Beertenders) onderzoeken hoe jonge mensen omgaan met diabetes type 1.

beertenders_artwork
The Beertenders

Gewoon een simpel pilsje? Wat ongelooflijk saai. Biersommeliers Itamar Vos en Dennis van Veen zijn specialisten in bier. Van een lekker herfstbock tot een lekker blondje om door te drinken: ze kunnen je van alles aanraden. En uiteraard past bij elk biertje weer een fijne versnapering, van een luchtig kaasje tot een heerlijke bitterbal. De Podcast Fabriek mocht voor the Beertenders het format ontwikkelen, nabewerken, presentatie, video-regie en de marketing verzorgen.

santhee_artwork (1)
Santhee

Karin is theesommelier. Ze weet alles over echte thee. In haar podcast bespreekt ze wat echte thee is, legendes, welk eten bij welke thee past en welke soorten thee er allemaal zijn. Voor Santhee mochten wij een podcastconcept bedenken, bewerken, opnemen en publiceren.

11427136-1608239029209-b65ca826fa91b
S.V. Hoofddorp

De afgelopen jaren organiseerde S.V. Hoofddorp jaarlijks een veiling om geld op te halen voor de club. Een groot feest in de kantine. Dat kan uiteraard in deze tijd niet. Daarom wordt er een online veiling georganiseerd, zodat het feest toch enigszins door kan gaan. 

3ef697f14d6a6218f875c622d41339bbb092b410
De Podcast Fabriek

Koen & Saron hebben beide een paperclip gekregen. Ze moeten proberen die paperclip zo vaak mogelijk te ruilen tot iets met een hogere waarde. Wat ze eind december overhouden, geven ze elkaar als kerstcadeau.

podcast-laatste-liefde
Laatste Liefde

Carla Ketelaar is liefdesexpert en wil met een podcast inspireren en informeren over hoe je als vrouw jouw eindman vindt.

bots-column-freespeech-channel-bots-by-5DfGiMsNcg6-vNRnAc6I8_g.1400x1400 (1)
BOTS by Revenyou

Op het moment dat je voor jezelf hebt besloten dat je echt veel podcasts gaat maken is het soms voordeliger om zelf een podcast studio te maken. BOTS by Revenyou is zo’n bedrijf die we daarbij hebben geholpen. Als je inderdaad van plan bent om 52 podcasts per jaar op te nemen, is alles zelf opnemen, bewerken, publiceren en marketen een stuk goedkoper. Maar ben je dit van plan, laat je dan net als BOTS even door ons adviseren en trainen. Dit scheelt echt een hoop stress.

WhatsApp_Image_2020-08-04_at_21.46.05
Haarlem Jazz & More

Heel lang leek het erop dat Haarlem Jazz & More dit jaar niet door kon gaan vanwege de Coronacrisis. Op 24 juni kwam echter het verlossende woord van premier Mark Rutte: evenementen kunnen vanaf 1 juli weer – in aangepaste vorm. En dat gaan we doen! 20 t/m 23 augustus vindt de coronaproof sit-down editie van Haarlem Jazz & More plaats: gewoon op de grote markt in Haarlem Centrum.

3497158-1583672929744-aba2760861e7b (1)
Haarlemse Ondernemersprijs

Elk jaar vindt de Haarlemse Ondernemersprijs plaats. In de laatste fase strijden drie succesvolle ondernemers om de titel. Ze moeten zich bewijzen op allerlei facetten. Op de spannende finale-avond zal door de jury de Haarlemse Ondernemersprijs worden uitgereikt aan 1 van de finalisten. Een nieuw onderdeel van de media-strategie van de HOP was een podcast waarin alle finalisten stevig aan de tand worden gevoeld. Maar het is ook een manier om meer te weten te komen over de ondernemersstijl- en visie van succesvolle ondernemers. Deze podcast is gepresenteerd door Rob Wieleman en geproduceerd en bewerkt door de Podcast Fabriek. Er wordt gesproken met Veerle Focke van La Plume Media, Gerard Koelewijn van Easypers en Marijke Mul van Marijke Mul Sieraadontwerp.

b5d0acf62f09657b5ae50a19f1784d1face774d0 (1)
Patricia de Groot

In deze podcastreeks spreekt journalist Natasja Bijl met Patricia de Groot, autoriteit op het gebied van persoonlijke- en zakelijke ontwikkeling, en auteur van het boek: Jouw wil staat op de gang- Een praktisch handreiking voor betere relaties en meer levensgeluk.

dave_artwork (1)
Dave Binkhorst

Dave Binkhorst is schrijver. Hij schrijft columns voor allerlei publicaties: van de Metro tot aan NL Magazines. Er zijn een hoop stereotyperingen over schrijvers. Zo hoort Dave vaak dat het vrouwelijk zou zijn om over je emoties te schrijven. Dave wilde graag in een podcast laten horen hoe tof het schrijversvak eigenlijk is, hoe het ook bijna therapeutisch kan werken voor jezelf en waarom het zo’n ontzettend tof vak is.

de-zoveelste-podcast-over-formule-1-h2lYjnVy59u-ADyV75kfu9P.1400x1400 (1)
De Podcast Fabriek

Er zijn al zoveel podcasts over de Formule 1. Maar deze moet je echt horen. Formule 1 is hot & happening. Met het succes van Max Verstappen zijn vele Nederlanders in korte tijd van totaal onbekend met Formule 1 naar mega-fan gegaan. Vele Nederlanders willen zich dan ook meer in de Formule 1 verdiepen – zonder daar heel veel moeite voor te doen. Het medium podcast leek ons dan ook ideaal. De Podcast Fabriek verzorgt hosting, opnames en productie.

qonvert (1)
Qonvert

Elke week bespreekt Hans Keeren, SEO-specialist bij Qonvert, wat je kan doen om digitaal je merk/bedrijf te promoten. In deze serie spreekt Hans met allerlei specialisten uit het vak. Denk aan SEA (Google Ads), landingpagina’s en LinkedIn. Ook doet Hans audits met ondernemers. Hij kijkt met hun naar hun website en bespreekt wat ze al goed doen en wat ze nog beter kunnen doen. Voor de Hans Keeren Show mocht de Podcast Fabriek produceren, gasten regelen, hosting verzorgen, gespreksbegeleiding, nabewerken, publiceren en marketen.

626x0w
Bureau Brand

Het gaat goed met de economie en er is steeds talent nodig. Bedrijven geven duizenden euro’s uit aan recruiters. Maar nog steeds één van de beste manieren om talent binnen te krijgen is toch via de stage. Als je je stagiair een goede ervaring geeft, is de kans groot dat hij/zij na zijn opleiding wil blijven. Bureau Brand helpt bedrijven bij het creëren van een aantrekkelijk bedrijf dat stagiairs kan aantrekken en behouden. Voor Bureau Brand heeft de Podcast Fabriek de nabewerking van de podcasts gedaan.