Ons werk

Dit is waar we trots op zijn. We hebben deze bedrijven mogen helpen met het opzetten van een podcast concept, het produceren en opnemen van hun afleveringen, het maken van goede edits en publicatie/marketing op allerlei platformen.

WhatsApp_Image_2020-08-04_at_21.46.05
Haarlem Jazz & More

Heel lang leek het erop dat Haarlem Jazz & More dit jaar niet door kon gaan vanwege de Coronacrisis. Op 24 juni kwam echter het verlossende woord van premier Mark Rutte: evenementen kunnen vanaf 1 juli weer – in aangepaste vorm. En dat gaan we doen! 20 t/m 23 augustus vindt de coronaproof sit-down editie van Haarlem Jazz & More plaats: gewoon op de grote markt in Haarlem Centrum.

beertenders_artwork
The Beertenders

Gewoon een simpel pilsje? Wat ongelooflijk saai. Biersommeliers Itamar Vos en Dennis van Veen zijn specialisten in bier. Van een lekker herfstbock tot een lekker blondje om door te drinken: ze kunnen je van alles aanraden. En uiteraard past bij elk biertje weer een fijne versnapering, van een luchtig kaasje tot een heerlijke bitterbal. De Podcast Fabriek mocht voor the Beertenders het format ontwikkelen, nabewerken, presentatie, video-regie en de marketing verzorgen.

avatars-000517544847-yyji40-original (1)
Dienst4dienst.nl

Mensen kunnen best iets voor elkaar doen. Zonder daar geld voor te betalen. Via Dienst4dienst.nl kan je iets aanbieden waar jij goed in bent. Anderen kunnen die dienst kosteloos van je afnemen, waarop zij weer iets voor jou doen. Dienst4dienst wilde ook de verhalen en de mens achter de dienst laten zien. Want leuk zo’n beschrijving. Maar wie zit er nou echt achter. Wat beweegt deze persoon. En waarom is hij/zij goed in wat hij doet. Daarom heeft Dienst4dienst samen met de Podcast Fabriek de Passie Podcast geïntroduceerd. In deze podcast interviewt Stefan Kollaart wekelijks een lid van Dienst4dienst. De Passie Podcast is inmiddels het meest succesvolle marketingkanaal van Dienst4dienst en het trekt veel nieuwe bezoekers naar de website.

bots-column-freespeech-channel-bots-by-5DfGiMsNcg6-vNRnAc6I8_g.1400x1400 (1)
BOTS by Revenyou

Op het moment dat je voor jezelf hebt besloten dat je echt veel podcasts gaat maken is het soms voordeliger om zelf een podcast studio te maken. BOTS by Revenyou is zo’n bedrijf die we daarbij hebben geholpen. Als je inderdaad van plan bent om 52 podcasts per jaar op te nemen, is alles zelf opnemen, bewerken, publiceren en marketen een stuk goedkoper. Maar ben je dit van plan, laat je dan net als BOTS even door ons adviseren en trainen. Dit scheelt echt een hoop stress.

b5d0acf62f09657b5ae50a19f1784d1face774d0 (1)
Patricia de Groot

In deze podcastreeks spreekt journalist Natasja Bijl met Patricia de Groot, autoriteit op het gebied van persoonlijke- en zakelijke ontwikkeling, en auteur van het boek: Jouw wil staat op de gang- Een praktisch handreiking voor betere relaties en meer levensgeluk.

3497158-1583672929744-aba2760861e7b (1)
Haarlemse Ondernemersprijs

Elk jaar vindt de Haarlemse Ondernemersprijs plaats. In de laatste fase strijden drie succesvolle ondernemers om de titel. Ze moeten zich bewijzen op allerlei facetten. Op de spannende finale-avond zal door de jury de Haarlemse Ondernemersprijs worden uitgereikt aan 1 van de finalisten. Een nieuw onderdeel van de media-strategie van de HOP was een podcast waarin alle finalisten stevig aan de tand worden gevoeld. Maar het is ook een manier om meer te weten te komen over de ondernemersstijl- en visie van succesvolle ondernemers. Deze podcast is gepresenteerd door Rob Wieleman en geproduceerd en bewerkt door de Podcast Fabriek. Er wordt gesproken met Veerle Focke van La Plume Media, Gerard Koelewijn van Easypers en Marijke Mul van Marijke Mul Sieraadontwerp.

santhee_artwork (1)
Santhee

Karin is theesommelier. Ze weet alles over echte thee. In haar podcast bespreekt ze wat echte thee is, legendes, welk eten bij welke thee past en welke soorten thee er allemaal zijn. Voor Santhee mochten wij een podcastconcept bedenken, bewerken, opnemen en publiceren.

dave_artwork (1)
Dave Binkhorst

Dave Binkhorst is schrijver. Hij schrijft columns voor allerlei publicaties: van de Metro tot aan NL Magazines. Er zijn een hoop stereotyperingen over schrijvers. Zo hoort Dave vaak dat het vrouwelijk zou zijn om over je emoties te schrijven. Dave wilde graag in een podcast laten horen hoe tof het schrijversvak eigenlijk is, hoe het ook bijna therapeutisch kan werken voor jezelf en waarom het zo’n ontzettend tof vak is.

de-zoveelste-podcast-over-formule-1-h2lYjnVy59u-ADyV75kfu9P.1400x1400 (1)
De Podcast Fabriek

Er zijn al zoveel podcasts over de Formule 1. Maar deze moet je echt horen. Formule 1 is hot & happening. Met het succes van Max Verstappen zijn vele Nederlanders in korte tijd van totaal onbekend met Formule 1 naar mega-fan gegaan. Vele Nederlanders willen zich dan ook meer in de Formule 1 verdiepen – zonder daar heel veel moeite voor te doen. Het medium podcast leek ons dan ook ideaal. De Podcast Fabriek verzorgt hosting, opnames en productie.

qonvert (1)
Qonvert

Elke week bespreekt Hans Keeren, SEO-specialist bij Qonvert, wat je kan doen om digitaal je merk/bedrijf te promoten. In deze serie spreekt Hans met allerlei specialisten uit het vak. Denk aan SEA (Google Ads), landingpagina’s en LinkedIn. Ook doet Hans audits met ondernemers. Hij kijkt met hun naar hun website en bespreekt wat ze al goed doen en wat ze nog beter kunnen doen. Voor de Hans Keeren Show mocht de Podcast Fabriek produceren, gasten regelen, hosting verzorgen, gespreksbegeleiding, nabewerken, publiceren en marketen.

626x0w
Bureau Brand

Het gaat goed met de economie en er is steeds talent nodig. Bedrijven geven duizenden euro’s uit aan recruiters. Maar nog steeds één van de beste manieren om talent binnen te krijgen is toch via de stage. Als je je stagiair een goede ervaring geeft, is de kans groot dat hij/zij na zijn opleiding wil blijven. Bureau Brand helpt bedrijven bij het creëren van een aantrekkelijk bedrijf dat stagiairs kan aantrekken en behouden. Voor Bureau Brand heeft de Podcast Fabriek de nabewerking van de podcasts gedaan.