Over ons

Wij zijn een podcast-bedrijf in Haarlem. We kunnen je helpen bij conceptontwikkeling, opnames, productie, bewerking, marketing en publicatie van je podcast. 

Waarom een podcast gaat werken voor jouw bedrijf ...

listening

Klanten nemen de tijd, waardoor je echt kan informeren

Op Facebook of Instagram is iemand gemiddeld 2 seconden bezig met je content. Een video op Youtube mag niet langer zijn dan 5 minuten, want dan is iedere kijker weg. Bij een podcast kan je met gemak 2 uur met je klant communiceren. Podcasts worden vaak onderweg of tijdens de afwas geconsumeerd, waardoor je ook nog eens echt 1 op 1 met je luisteraar bent. Podcast-luisteraars zijn tevens trouw: ze luisteren vaak meerdere afleveringen en 95% luistert een uitzending helemaal af. Dit zorgt ervoor dat je je boodschap echt helder kan overbrengen.

shoulder-to-shoulder

Podcasts zijn persoonlijk, waardoor je een echte relatie opbouwt

Als podcast-luisteraar leer je niet alleen een bedrijf of instantie kennen, je hoort de personen die er werken. Een band opbouwen met een mens is altijd makkelijker dan met een merk. Daarom is podcasting zo krachtig. Luisteraars krijgen het gevoel dat ze bevriend raken met de host(s). Daarom zie je vaak dat een podcast-luisteraar niet alleen een klant wordt, maar zelfs een fan.

guarantee-certificate

Je profileert jezelf en je bedrijf als expert, waardoor je jezelf onderscheidt

Je onderscheidt jezelf van je concurrentie. Waar de rest droge “over ons” teksten schrijft, laat jij echt horen wie je bent en wat je kan. Je geeft waarde aan anderen, in plaats van dat je alleen maar je eigen dienst aan het verkopen bent. Daardoor geef je jezelf en je bedrijf een unieke positie in de markt.

Jouw boodschap goed overbrengen?

Dit kunnen we voor je doen ...

Microfoon, Mengtafel, Actie!

Het opnemen van een podcast is ingewikkeld en duur. Je hebt microfoons, een mengtafel en software nodig om een podcast te ontwikkelen. Die podcast moet dan ook nog strak en professioneel worden afgemixt. De Podcast Fabriek neemt dat allemaal voor je uit handen.

_MG_3494 2
Van kroeggesprek tot drillen op z’n Jeroen Pauws

Podcasts zijn een uniek medium met zijn eigen regels en eigen manier van consumptie. Wij zijn gespecialiseerd in het bedenken van concepten die werken voor het medium. Wij helpen bij het uitwerken van een Podcast concept wat succesvol gaat zijn voor jouw merk.

med-badr-chemmaoui-ZSPBhokqDMc-unsplash
Praten doe je door de microfoon, schreeuwen doe je van de daken.

Als je podcast eenmaal is gepubliceerd, moet je ervoor zorgen dat mensen naar je podcast gaan luisteren. Daarom moet je je podcast slim verspreiden op social media en je website. Hoe doe je dat handig?

katka-pavlickova--1MWTZamkwI-unsplash

Kunnen we je helpen bij het maken en/of groeien van je podcast?

en dit zijn we ...

75234591_428160267859545_2988298003652830006_n

Stefan Kollaart

Toen Stefan 15 was begon hij met het maken van zijn eerste radioprogramma op de lokale omroep van Zandvoort. De liefde voor radio groeide, hij ontwikkelde een eigen online radiostation en presenteerde 2 jaar bij de regionale zender Wild FM. Toen ontdekte hij de podcast en maakte podcasts als Mediators en de Passie Podcast. Met zijn opgedane kennis over radio weet hij hoe je een goed audioconcept maakt en hoe je communiceert met je luisteraar.

0 (11)

Koen Minnema

Koen is een marketeer in hart en nieren. Na zijn studie communicatie te hebben afgerond is hij als freelance marketeer/content creator aan de slag gegaan, heeft hij het diensten-platform Dienst4dienst opgezet en helpt hij mensen met het verhuren bij hun huis met AirBnB Host Haarlem. Koen weet hoe je een boodschap over kan brengen en hoe je je product aan de man kan krijgen.

WhatsApp Image 2020-11-06 at 15.14.25

Saron van de Laar

Saron van de Laar is dating- en singlescoach. Vanuit die professie weet ze hoe je jezelf moet presenteren en daarom is ze aangesloten als host bij de Podcast Fabriek. Voor de Podcast Fabriek maakt ze Liefde in de Lucht, waarin twee singles elkaar ontmoeten zonder elkaar te zien. 

PHOTO-2021-03-08-15-50-35

Arjan Spoormans

Arjan is een echte mediamaker. Hij presenteert voor de camera NS Weekly en achter de microfoon Lockdown (over Big Brother), Het Kampvuur (over Temptation Island), Spoorcast, RTM XL Podcast en Podcastcoupé. Bij de Podcast Fabriek is Arjan host en denkt hij creatief mee over formats. 

0 (12)

Marielle van Meerwijk

Marielle van Meerwijk weet hoe ze een verhaal moet vertellen. Ze is woordvoerster bij Swim to Fight Cancer en doet de communicatie voor Zaamen. Met haar heldere inspreekstem maakt ze een succes van elke productie.

Wil je eens koffie met ons drinken?