Wij helpen bedrijven en organisaties een band op te bouwen met podcasts waar mensen naar willen luisteren.

Wij zijn de Podcast Fabriek. Sinds 2019 produceren we podcasts. Dit mochten we al doen voor o.a. Ministerie van Binnenlandse Zaken, Pensionfonds KLM, Gemeente Haarlem, Vluchtelingenwerk, RocketX, Grow en nog vele anderen.

Podcasts zijn effectief om mensen echt aan je te binden. Dit doe je met echte verhalen met echte mensen en door je expertise te delen. 

We ondersteunen je bij alle stappen. Het ontwikkelen van een concept dat aansluit bij jouw doelgroep en doelstellingen, voorbereiding van de afleveringen, opnamebegeleiding en techniek, bewerking en marketing. 

Een goede strategie. Doelen bereiken.

Concept & Voorbereiding

Wat is je doelstelling? Wie wil je bereiken? Met wat voor soort content? Kan een podcast daarbij helpen? Wordt het stand-alone of icm andere marketinguitingen? Welke gasten kan je uitnodigen om zoveel mogelijk netwerk mee te pakken? Wie is een geschikte host om de podcast te presenteren? Wat voor soort vorm moet de podcast hebben?

Dat zijn de vragen die centraal staan bij het maken van een podcast-concept. We gaan met je onderzoeken of een podcast je verder kan helpen, hoe we die dan gaan vormgeven, wie je erbij moet betrekken en welk vormpje het beste past. Dit alles met als doel om je podcast succesvol te maken. We kijken echt strategisch welke plek in de markt je kan pakken, welke onderwerpen jouw organisatie verder helpen en hoe je de olievlek zo groot mogelijk maakt.

Verder houden we ons bezig met de planning en maken we samen met jou en de host een topiclijst per aflevering. 

Uiteraard beschikken we over top notch apparatuur, zodat de geluidskwaliteit van je podcast uitstekend is. We hebben een akoestisch bewerkte studio in Haarlem, die van alle gemakken is voorzien. Ook hebben wij een locatie-set. We kunnen dus ook bij jou of je gast op kantoor opnemen. We kunnen er zelfs mee wandelen, bijvoorbeeld als je een rondleiding door een gebouw of een evenement wil opnemen.

Tijdens de opnames begeleiden we de host en gasten. We laten iedereen vrij (daardoor krijg je de meest persoonlijke podcasts), maar bewaken wel dat de thema’s van de topiclijst aan bod komen. 

Tegen een meerprijs bieden we ook video aan. We hebben 3 spiegelreflexcamera’s die jouw podcast mooi in beeld brengen. Dit materiaal kan je gebruiken om stukjes van je podcast op sociale kanalen te delen. Ook kan je de hele aflevering aanbieden via Youtube.

Fantastische geluidskwaliteit. Zowel in onze eigen studio als bij jou op kantoor.

Opnames

Strak afgemixt. Helder verhaal. Goede muziek.

Bewerking

Na de opnames volgt de edit. We zorgen voor een goede, strakke edit. We knippen te lange stukken korter, voorzien de podcast van muziek, maken een intro en een outro, zorgen voor een goed tempo en masteren de podcast zodat hij echt bij mensen binnen komt.

We leveren altijd een eerste versie op, waar je nog feedback op kan geven. Zo weet je altijd zeker dat je tevreden bent met het eindresultaat!

Dankzij onze abonnementen voorzien we jouw podcast zonder meerprijs van goede stockmuziek.

Ten slotte moet je podcast natuurlijk overal te horen zijn. Zorgen we voor! Je podcast is vindbaar op alle kanalen: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en tientallen kleinere podcast applicaties.

We denken ook mee over je marketing. Hoe zet ik die podcast op mijn website? En hoe push ik ‘m op mijn sociale kanalen. Het is ook fijn als je gasten je podcast deelt – zo pak je ook zijn/haar netwerk mee.

Om een podcast krachtig te verspreiden op sociale media gebruiken wij snippets. Als we ook video voor je mogen verzorgen, is dat de beste optie. Maar een audiogram is ook zeer effectief. Dit is een getranscribeerde snippet van 30 tot 60 seconden. Hierdoor krijgt men een kort stukje mee. Daardoor worden mensen nieuwsgierig naar je podcast. En mochten ze hem niet helemaal gaan luisteren, hebben ze in ieder geval de snippet meegekregen. 

Beschikbaar op alle podcast platforms. Een publiek opbouwen.

Publicatie & Marketing

Aangenaam

Stefan Kollaart

Stefan is een audio-liefhebber in hart en nieren. Als kind maakte hij al online radioprogramma’s. Hij studeerde media en werkte als programmamaker bij WildFM.

Sinds 2015 maakt Stefan podcasts, zowel voor als achter de schermen. Hij weet hoe je een verhaal moet vertellen in audio en is een enorme marketing-nerd.

Koen Minnema

Koen is een echte marketeer. Hij studeerde af op communicatie en runde daarna enkele bedrijven, waaronder een dienstenplatform en een toeristische organisatie. 

Koen weet hoe je mensen bij elkaar brengt, een propositie in de markt zet en is tevens een uitstekende planner, zodat alles soepeltjes verloopt.