Cases

Dit is waar we trots op zijn. Deze bedrijven hebben we kunnen helpen met het versterken van hun marketing en communicatie via een podcast.

Gemeente Haarlem - Coronawandelingen

Eén jaar na de start van de coronamaatregelen vertellen verschillende Haarlemmers over de enorme gevolgen van de pandemie. Want persoonlijk, sociaal of zakelijk: we zijn allemaal geraakt. Hoe hebben we in Haarlem het afgelopen jaar beleefd en hoe zien we de toekomst? Journalist Frenk van der Linden voert persoonlijke gesprekken over omgaan met tegenslag en werken aan nieuwe kansen. De Podcast Fabriek is door de gemeente Haarlem en Zandvoort ism communicatiebureau Tappan gevraagd een podcast-concept te maken waarin op een persoonlijke wijze verschillende inwoners vertellen over hoe corona impact heeft gehad op hun leven. Bekeken vanuit een breed schala. Denk aan zorgmedewerkers, maar bijvoorbeeld ook horeca-ondernemers. Beide kijken met een eigen invalshoek naar de pandemie en bijbehorende maatregelen. Als kers op de taart bestaat de eerste aflevering uit een gesprek met de burgemeester van het dorp. Het concept moest ingezet kunnen worden voor zowel de gemeente Haarlem als de gemeente Zandvoort. Wandelen Tijdens de corona-pandemie is wandelen volkshobby nummer 1 geworden. Door het gebrek aan alternatieven is iedereen massaal aan het wandelen geslagen. Dus vonden we het niet meer dan logisch om de podcast wandelend op te nemen. Buiten dat zie je ook vaak dat je tijdens een wandeling tot ander soort gesprekken komt. Ook wordt je als luisteraar daardoor meegezogen naar een andere plek. Haarlem is een stad vol prachtige grachten, architectuur en natuur. Je krijgt het gevoel van de stad zo prachtig mee. We gebruiken hiervoor de Zoom H8 icm 2 Shure SM58 wind-dempende microfoons. Bewerking: een omlijsting De audio is al veelzeggend bij deze productie door het achtergrondgeluid tijdens het wandelen. Maar we wilden dat omlijsten met regelmatige muzikale intermezzo’s die aansluiten bij het verhaal en de omgeving. Daarom hebben we gebruik gemaakt van verschillende soorten stockmuziek die het verhaal versterken. Presentatie In Haarlem wordt de podcast gepresenteerd door journalist Frenk van der Linden.

Liefde in de Lucht - De Blind Dating Podcast van Nederland

Beschrijving Welkom bij Liefde in de Lucht. Dé Blind Dating Podcast van Nederland. Aankomende donderdag - 11 februari - verschijnt de allereerste aflevering met Lotte en Ian. Een paar maanden geleden deden wij een mysterieuze oproep. Wil jij via een uniek liefdesexperiment de liefde van je leven ontmoeten? Honderden singles reageerden. Zij moesten een uitgebreide vragenlijst invullen waar ze diep in moesten gaan op hun jeugd, passies, liefdesgeschiedenis, levensbeschouwing en hun ideeën over de toekomst. Op basis van die antwoorden heeft datingcoach Saron van de Laar 8 matches gemaakt. In elke aflevering leert 1 potentieel koppel elkaar beter kennen, zonder elkaar te zien.  We zijn in Nieuw Vreeburg Bistrobar in Bloemendaal. De kandidaten zijn geblindoekt via aparte ingangen binnen gebracht. Ze zitten - met een kamerscherm ertussen - tegenover elkaar. Daardoor kunnen ze elkaar gedurende de hele podcast niet zien. In 45 minuten leren zij elkaar beter kennen. Wat zijn hun overeenkomsten? Wat zijn gekke dingen die ze met een avondje stappen hebben gedaan? Welke reizen hebben ze gemaakt? En kunnen ze roadtrippen, gebaseerd op hun lievelingsmuziek?  Daarna aan hen de keuze. Ze krijgen 15 seconden de tijd om weg te gaan - of te blijven zitten. Blijven beide singles zitten? Dan gaat het kamerscherm weg, zien ze elkaar voor de allereerste keer en gaan ze direct op date. Stapt 1 van de singles op? Dan is de date afgelopen. Ze zullen dan nooit weten wie er tegenover hem/haar zat.  Hangt er liefde in de lucht?  Origineel concept De Podcast Fabriek heeft dit concept ontwikkeld met Saron van de Laar (DTNG). We zijn dit concept gaan maken omdat we vonden dat er een goede dating-podcast miste in Nederland. Tevens kan je gebruik maken van het unieke aspect van podcasting: het is alleen audio. Daarom bedachten we dat de kandidaten elkaar niet konden zien, net als dat de luisteraar geen idee heeft hoe de kandidaten eruit zien. Zowel conceptontwikkeling, opnames, bewerking, publicatie en marketing zijn dan ook in-house gedaan. Het artwork is gemaakt door Sjoerd de Vries van Uitdekoker.nl, casting is verzorgd door MULTA Casting.  Samenwerking Deze podcast is een samenwerking tussen De Podcast Fabriek, DTNG, Easytoys en Nieuw Vreeburg Bistrobar in Bloemendaal.

BOTS Column Freespeech Channel

Op het moment dat je voor jezelf hebt besloten dat je echt veel podcasts gaat maken is het soms voordeliger om zelf een podcast studio te maken. BOTS by Revenyou is zo’n bedrijf die we daarbij hebben geholpen. Het begint met het maken van een gearlist. In overleg met de mannen van BOTS zijn we tot een lijst gekomen die eigenlijk niet heel veel afwijkt van de set-up die wij zelf gebruiken. Gearlist Opnameapparaat/mixer: 1x Rodecaster Pro Microfoons: 3x Rode Broadcaster Koptelefoons: 3x Devine PRO 2000 studio hoofdtelefoon Webcams: 3x Logitech C920 HD PRO WEBCAM Uitleg techniek Toen alles was geleverd, hebben we geholpen met het opbouwen van de studio en het uitleggen van alle techniek. Hoe werken de microfoons? Hoe werken ze samen met de Rodecaster. En wat zijn de meest voorkomende problemen en hoe fix je ze? Hierdoor weet je wat er kan gebeuren en hoe je het fixt als je studio vol zit met gasten. Software BOTS by Revenyou heeft een eigen creatieve afdeling die bekend zijn met Adobe-pakket. We hebben hen ondersteund bij het bewerken van podcasts met Adobe Audition. Ook gebruiken de heren Wirecast. Dit is video-schakel software. Ze gebruiken deze software om live tussen alle camera's te switchen. Het geluid van de Rodecaster wordt direct onder de video gezet. Na de opnames is de video dus ook direct klaar. Wekelijks te beluisteren De eerste vier afleveringen zijn we ook nog ter plaatse geweest, om de opnames te ondersteunen, te coachen en te adviseren. De heren nemen nu zelf elke week 1 aflevering op. Het is een Freespeech Channel over beleggen en finance - en dat doen ze erg leuk! Conclusie Als je inderdaad van plan bent om 52 podcasts per jaar op te nemen, is alles zelf opnemen, bewerken, publiceren en marketen een stuk goedkoper. Maar ben je dit van plan, laat je dan net als BOTS even door ons adviseren en trainen. Dit scheelt echt een hoop stress.

Gemeente Zandvoort - Coronawandelinge‪n‬

Eén jaar na de start van de coronamaatregelen vertellen verschillende Zandvoorters over de enorme gevolgen van de pandemie. Want persoonlijk, sociaal of zakelijk: we zijn allemaal geraakt. Hoe hebben we in Zandvoort het afgelopen jaar beleefd en hoe zien we de toekomst? Journalist Ger Loogman voert persoonlijke gesprekken over omgaan met tegenslag en werken aan nieuwe kansen. De Podcast Fabriek is door de gemeente Haarlem en Zandvoort ism communicatiebureau Tappan gevraagd een podcast-concept te maken waarin op een persoonlijke wijze verschillende inwoners vertellen over hoe corona impact heeft gehad op hun leven. Bekeken vanuit een breed schala. Denk aan zorgmedewerkers, maar bijvoorbeeld ook horeca-ondernemers. Beide kijken met een eigen invalshoek naar de pandemie en bijbehorende maatregelen. Als kers op de taart bestaat de eerste aflevering uit een gesprek met de burgemeester van het dorp. Het concept moest ingezet kunnen worden voor zowel de gemeente Haarlem als de gemeente Zandvoort. Wandelen Tijdens de corona-pandemie is wandelen volkshobby nummer 1 geworden. Door het gebrek aan alternatieven is iedereen massaal aan het wandelen geslagen. Dus vonden we het niet meer dan logisch om de podcast wandelend op te nemen. Buiten dat zie je ook vaak dat je tijdens een wandeling tot ander soort gesprekken komt. Ook wordt je als luisteraar daardoor meegezogen naar een andere plek. Zandvoort is een prachtige badplaats, dus hoe mooi om te wandelen door het dorp, in de duinen en bij het strand. Je krijgt het gevoel van het dorp zo prachtig mee. We gebruiken hiervoor de Zoom H8 icm 2 Shure SM58 wind-dempende microfoons. Bewerking: een omlijsting De audio is al veelzeggend bij deze productie door het achtergrondgeluid tijdens het wandelen. Maar we wilden dat omlijsten met regelmatige muzikale intermezzo's die aansluiten bij het verhaal en de omgeving. Daarom hebben we gebruik gemaakt van verschillende soorten stockmuziek die het verhaal versterken. Presentatie In Zandvoort wordt de podcast gepresenteerd door journalist Ger Loogman. https://www.youtube.com/watch?v=HOe4i69HXgs

Passie Podcast

Mensen kunnen best iets voor elkaar doen. Zonder daar geld voor te betalen. Via Dienst4dienst.nl kan je iets aanbieden waar jij goed in bent. Anderen kunnen die dienst kosteloos van je afnemen, waarop zij weer iets voor jou doen. Je kan op Dienst4dienst een account aanmaken en je dienst toevoegen aan de database. Je verteld over wat je precies doet en hoe je andere mensen kan helpen. Dienst4dienst wilde echter ook de verhalen en de mens achter de dienst laten zien. Want leuk zo'n beschrijving. Maar wie zit er nou echt achter. Wat beweegt deze persoon. En waarom is hij/zij goed in wat hij doet. Daarom heeft Dienst4dienst samen met de Podcast Fabriek de Passie Podcast geïntroduceerd. In deze podcast interviewt Stefan Kollaart wekelijks een lid van Dienst4dienst. De Passie Podcast is inmiddels het meest succesvolle marketingkanaal van Dienst4dienst en het trekt veel nieuwe bezoekers naar de website. Ook worden diensten van leden die in de podcast te gast zijn geweest veel vaker afgenomen. Dienst4dienst heeft inmiddels een diepere intergratie met de Passie Podcast gebouwd: op dienstenpagina's vindt je ook de desbetreffende aflevering van de Passie Podcast terug, waardoor een vertrouwensband wordt gecreëerd. Door een crossmediale aanpak kom je de Passie Podcast overal tegen: zowel in audio als video. Met quotjes wordt de hele week aandacht besteed aan de volgende gast. Ook voor deze marketing is de Podcast Fabriek verantwoordelijk. Vragen over deze case? Neem contact met ons op.

De Podcast Fabriek is onderdeel van Pimpelpaars Media

Contact

+31 6 40 60 60 57

info@podcast-fabriek.nl

A Hofmanweg 5a, 2031 BH, Haarlem