Podcast Studio Huren In Haarlem (Noord-Holland)

Akoestisch bewerkte studio met 4 top-microfoons en eventueel 3 systeemcamera's. Direct naast de snelweg.

Maak een podcast met top-apparatuur

Bevind jij je in de randstad en wil je een podcast opnemen met topkwaliteit apparatuur voor een fantastisch resultaat? Dan kan dat bij de Podcast Fabriek.

Onze studio is akoestisch bewerkt, waardoor je geen last hebt van buitengeluiden en je stem mooi en helder klinkt. Tevens is de studio voorzien van topapparatuur: de RodeCaster Pro mengtafel, 4x Rode Broadcaster Microfoons en iedereen heeft een eigen koptelefoon waar ze zelf het volume van kunnen instellen.

Je krijgt van ons de totale mix en alle opgenomen sporen apart. Zo kun je zelf kiezen of je alle sporen apart wil bewerken of alleen de totale mix. De totale mix kun je ook direct online zetten, als je niet wilt bewerken.

Tegen een meerprijs kunnen we ook video opnemen, vanuit 3 camerastandpunten.

Onze studio verhuren we van 10:00 – 18:00. Voor een kleine meerprijs kan je de studio ook in de avond- en weekenduren huren! Alles op basis van beschikbaarheid.

Van “De Beste All-In-One Podcast Mixer” tot “De Beste Totaaloplossing Voor Het Maken Van Een Geweldige Podcast” tot “A Podcast Studio You Can Carry On Your Back”. Toen Rode de Rodecaster Pro uitbracht was de hele podcasting-wereld het met elkaar eens: dit is de beste podcast-mengtafel die er is. 

Het is een compacte mengtafel met alle functies die je nodig hebt als podcaster en levert uitstekende geluidskwaliteit. We hebben vier microfoons hierop aangesloten. Tevens kan je een telefoon verbinden. Met een kabel, maar zelfs via bluetooth. Zo kun je dus in de uitzending iemand bellen of iets afspelen van Youtube.

Tevens heeft het apparaat pads waar je fragmenten op kan zetten. Zo kan je live tijdens het opnemen jingles, quotes of andere fragmentjes instarten en meteen gaan bediscussiëren.

De Rodecaster Pro mengtafel

De Rode Broadcaster Microfoon

In onze studio hebben wij 4 professionele studio-microfoons: de Rode Broadcasters. Deze microfoons zijn kraakhelder en maken je stem krachtiger. Hierdoor komt niet alleen je boodschap maar ook je stem binnen bij de luisteraar.

De microfoons worden ingesteld op jouw stem en klant: is die laag, gemiddeld of hoog? En is die zacht, gemiddeld of hard? Zo krijg je de allerbeste audiomix.

Mocht je bij je podcast ook beeld willen, kunnen we onze 3 Panasonic GH50’s laten meedraaien. We leveren je dan een geschakelde video in 1080P mp4 op. Je kan deze gemakkelijk openen in elk videobewerkingsprogramma om snippets te knippen. Ook kan je de gehele aflevering publiceren op Youtube, zodat je publiek de hele aflevering mee kan kijken.

Panasonic GH50

Studiohuur

85 per uur
 • Uitleg van de studio
 • 4 professionele microfoons
 • Koptelefoon voor iedere gast
 • Fragmenten en bellers in de uitzending halen
 • Binnen 4 uur de mix en losse sporen in je mail (mp3 en wav)
 •  
 •  

Studiohuur met video

225 per uur
 • Audio & videotechnicus aanwezig
 • 4 professionele microfoons
 • Koptelefoon voor iedere gast
 • Fragmenten en bellers in de uitzending halen
 • Binnen 4 uur de mix en losse sporen in je mail (mp3 en wav)
 • 3 professionele systeemcamera's
 • Geschakelde video binnen 4 uur in je mailbox

Interresse? Laat je gegevens hier achter, dan nemen wij contact met je op

Leer podcasten

maandag 20 februari 2023 om 14:06
Toen we hier op kantoor afgelopen december kennis maakte met ChatGPT, was er een golf van opwinding voelbaar. Uiteraard waren we eerst verbluft over hoe goed het werkte. Maar daarna werd het tijd om een markeerstift te pakken en op ons memo-bord te brainstormen over hoe we deze technologie in konden gaan zetten voor podcasting.
donderdag 8 december 2022 om 10:59
Wil je je eigen podcast maken? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van platforms zoals Anchor en Transistor. Maar wist je dat je ook je eigen website kunt gebruiken als basis voor je podcast? Zo heb je altijd een actuele website met je meest recente afleveringen en een up-to-date RSS feed die gelezen wordt door platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van je eigen website voor je podcast.
maandag 14 november 2022 om 12:51
Als je eenmaal een podcast hebt gemaakt, heb je een artwork nodig. Dit is een perfect vierkant plaatje die je luisteraars krijgen te zien bij het afspelen in hun podcast-app. Hoe maak je zo'n plaatje snel en gratis?
dinsdag 8 november 2022 om 09:43
Doordat podcasting zo laagdrempelig is, is ons advies altijd: “begin gewoon”. Maar dat is natuurlijk iets te simpel. Perfectionisme en onzekerheden kunnen dat “gewoon beginnen” best wel in de weg staan. Want: is wat ik doe wel leuk genoeg? Is wat ik zeg wel waar? Hoe zorg ik ervoor dat ik steeds beter wordt, zodat ik weet dat aflevering 5 een stuk beter klinkt dan aflevering 1?
maandag 24 oktober 2022 om 09:53
Vijftien jaar geleden was het maken van een podcast best moeilijk. Buiten dat er nauwelijks nog USB-microfoons waren, was vooral de publicatie ervan lastig. Je moest namelijk zelf een eigen RSS-feed maken, waarin je in programmeercode de details over je aflevering moest uitschrijven. Ook moest je zelf een server hebben, waar je de afleveringen en de RSS feed op kon hosten. Die RSS-feed meldde je vervolgens aan bij iTunes. Want daar konden mensen je podcast vinden - en het belangrijkste: syncen naar hun iPod om tijdens een wandeling te beluisteren. Fast forward, 2022. Het podcast-landschap is versplintert. Podcasts zijn all over the place. Je hebt nog steeds Apple Podcasts, maar ook Spotify, Google Podcasts, tientallen kleine apps en dan is er ook nog eens Podimo, waar sommige podcasts achter de betaalmuur zijn verdwenen.