Podcast Studio Huren In Haarlem (Noord-Holland)

Akoestisch bewerkte studio met 4 top-microfoons en eventueel 3 systeemcamera's. Direct naast de snelweg.

Maak een podcast met top-apparatuur

Bevind jij je in de randstad en wil je een podcast opnemen met topkwaliteit apparatuur voor een fantastisch resultaat? Dan kan dat bij de Podcast Fabriek.

Onze studio is akoestisch bewerkt, waardoor je geen last hebt van buitengeluiden en je stem mooi en helder klinkt. Tevens is de studio voorzien van topapparatuur: de RodeCaster Pro mengtafel, 4x Rode Broadcaster Microfoons en iedereen heeft een eigen koptelefoon waar ze zelf het volume van kunnen instellen.

Je krijgt van ons de totale mix en alle opgenomen sporen apart. Zo kun je zelf kiezen of je alle sporen apart wil bewerken of alleen de totale mix. De totale mix kun je ook direct online zetten, als je niet wilt bewerken.

Tegen een meerprijs kunnen we ook video opnemen, vanuit 3 camerastandpunten.

Onze studio verhuren we van 10:00 – 18:00. Voor een kleine meerprijs kan je de studio ook in de avond- en weekenduren huren! Alles op basis van beschikbaarheid.

Van “De Beste All-In-One Podcast Mixer” tot “De Beste Totaaloplossing Voor Het Maken Van Een Geweldige Podcast” tot “A Podcast Studio You Can Carry On Your Back”. Toen Rode de Rodecaster Pro uitbracht was de hele podcasting-wereld het met elkaar eens: dit is de beste podcast-mengtafel die er is. 

Het is een compacte mengtafel met alle functies die je nodig hebt als podcaster en levert uitstekende geluidskwaliteit. We hebben vier microfoons hierop aangesloten. Tevens kan je een telefoon verbinden. Met een kabel, maar zelfs via bluetooth. Zo kun je dus in de uitzending iemand bellen of iets afspelen van Youtube.

Tevens heeft het apparaat pads waar je fragmenten op kan zetten. Zo kan je live tijdens het opnemen jingles, quotes of andere fragmentjes instarten en meteen gaan bediscussiëren.

De Rodecaster Pro mengtafel

De Rode Broadcaster Microfoon

In onze studio hebben wij 4 professionele studio-microfoons: de Rode Broadcasters. Deze microfoons zijn kraakhelder en maken je stem krachtiger. Hierdoor komt niet alleen je boodschap maar ook je stem binnen bij de luisteraar.

De microfoons worden ingesteld op jouw stem en klant: is die laag, gemiddeld of hoog? En is die zacht, gemiddeld of hard? Zo krijg je de allerbeste audiomix.

Mocht je bij je podcast ook beeld willen, kunnen we onze 3 Panasonic GH50’s laten meedraaien. We leveren je dan een geschakelde video in 1080P mp4 op. Je kan deze gemakkelijk openen in elk videobewerkingsprogramma om snippets te knippen. Ook kan je de gehele aflevering publiceren op Youtube, zodat je publiek de hele aflevering mee kan kijken.

Panasonic GH50

Studiohuur

60 per uur
 • Uitleg van de studio
 • 4 professionele microfoons
 • Koptelefoon voor iedere gast
 • Fragmenten en bellers in de uitzending halen
 • Binnen 4 uur de mix en losse sporen in je mail (mp3 en wav)
 •  
 •  

Studiohuur met video

195 per uur
 • Audio & videotechnicus aanwezig
 • 4 professionele microfoons
 • Koptelefoon voor iedere gast
 • Fragmenten en bellers in de uitzending halen
 • Binnen 4 uur de mix en losse sporen in je mail (mp3 en wav)
 • 3 professionele systeemcamera's
 • Geschakelde video binnen 4 uur in je mailbox

Interresse? Laat je gegevens hier achter, dan nemen wij contact met je op

Leer podcasten

woensdag 20 juli 2022 om 10:49
Als je een USB-microfoon of USB-mengtafel hebt, moet je deze met je computer verbinden om hem op te nemen. Als beginner raden wij daarvoor vaak Audacity aan, omdat het gratis is en beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Tevens kan je hiermee je podcast ook bewerken. Allemaal leuk en aardig, maar Audacity is niet per sé gebruiksvriendelijk en toegankelijk. En tevens kan de ouderwetse interface je een beetje afschrikken. Een veel vriendelijker programma is Garageband, alleen beschikbaar voor de Mac.
dinsdag 5 juli 2022 om 12:42
Steeds meer podcasters willen wat met video. Denk aan het publiceren van je hele aflevering op Youtube, of het verspreiden van snippets van LinkedIn. Natuurlijk kan je tijdens de opnames van je podcast gewoon de camera van je telefoon aanzetten en daar wat van publiceren, maar je krijgt dan de kwaliteit van je telefoon-microfoon. Terwijl je juist die USB-microfoon hebt gekocht om kraakhelder te klinken. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je dit combineert door middel van spullen die je al hebt en software die gratis is.
dinsdag 18 januari 2022 om 12:19
Eerder schreven we al over hoe je op afstand je podcast kan opnemen met Skype. Maar zoals je weet van al dat videobellen kan het geluid wegvallen of klinkt iemand ineens minder omdat zijn/haar internet even verslechterd. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor.
maandag 18 oktober 2021 om 11:40
Als het goed is, zit je podcast vol met interressante social content. Leuke one-liners, een goede anekdote of een boeiend stuk informatie. Die content wil je dan eigenlijk losknippen, zodat je er ook mensen mee bereikt die je podcast niet luisteren. Dat kan met Headliner, een (gratis) tooltje om Audiograms te maken.
maandag 20 september 2021 om 12:36
Je podcast is meestal opgedeeld in verschillende subonderwerpen. Hoe handig is het als je luisteraar daar makkelijk tussen kan wisselen? Hij/zij krijgt dan een indicatie waar een aflevering over gaat, hoelang elk onderwerp duurt, kan wisselen tussen onderwerpen en stukken makkelijker terug vinden. Vandaag leren we je hoe je dat doet.