Onze studio

Natuurlijk is de inhoud het allerbelangrijkste. Maar dat betekent niet dat de audiokwaliteit niet heel goed geregeld moet zijn. Om ervoor te zorgen dat jij je niet hoeft te verdiepen in decibellen, clipping, compressoren en gains hebben wij een professionele setup met de allerbeste apparatuur die we ook nog eens goed voor je instellen.

Het kloppende hart

De Rodecaster Pro mengtafel

Van “De Beste All-In-One Podcast Mixer” tot “De Beste Totaaloplossing Voor Het Maken Van Een Geweldige Podcast” tot “A Podcast Studio You Can Carry On Your Back”. Toen Rode de Rodecaster Pro uitbracht was de hele podcasting-wereld het met elkaar eens: dit is de beste podcast-mengtafel die er is. 

Het is een compacte mengtafel (lekker makkelijk mee te nemen) met alle functies die je nodig hebt als podcaster en levert uitstekende geluidskwaliteit. We kunnen op de mixer 4 microfoons aansluiten. Tevens kan je een telefoon verbinden. Met een kabel, maar zelfs via bluetooth. Zo kun je dus in de uitzending iemand bellen.

Tevens heeft het apparaat pads waar je fragmenten op kan zetten. Zo kan je live tijdens het opnemen jingles, quotes of andere fragmentjes instarten en meteen gaan bediscussiëren.

In onze studio hebben wij 4 professionele studio-microfoons: de Rode Broadcasters. Deze microfoons zijn kraakhelder en maken je stem krachtiger. Hierdoor komt niet alleen je boodschap maar ook je stem binnen bij de luisteraar.

De microfoons worden ingesteld op jouw stem en klant: is die laag, gemiddeld of hoog? En is die zacht, gemiddeld of hard? Zo kunnen wij de allerbeste audiomix maken.

"Het is net alsof ik op de radio ben"

De Rode Broadcaster Microfoon

Lachen naar het vogeltje

Panasonic GH5's

Om je podcast extra makkelijk te promoten, kunnen we ook video-beelden maken van je podcast. Daarvoor gebruiken we 3 Panasonic GH5’s. Deze spiegelreflexcamera’s leggen je podcast perfect vast. We schakelen de 3 camera-beelden live, zodat iedereen in beeld komt (als ze aan het woord zijn). 

Je kunt de hele aflevering publiceren op Youtube en snippets gebruiken om je podcast aan te jagen via LinkedIn, Instagram of Facebook.

Misschien heb je een exclusieve gast die graag wilt dat je langskomt op zijn/haar kantoor. Of is er een gaaf project dat je wilt uitlichten, en wil je daar rondleiden inclusief de achtergrondgeluiden. Ook dat kunnen we voor je regelen.

Met onze locatieset kan je eigenlijk overal opnemen. Van een wandeling door het stadscentrum tot op een 60-meter hoge windmolen (moeten we wel nog even een technicus regelen zonder hoogtevrees.

Onze locatieset bestaat uit 4 Rode Podmics. Deze zijn speciaal ontworpen om in elke situatie goed te klinken. Dus ook in een minder goed geïsoleerde ruimte. Verder nemen we altijd onze RodeCaster Pro mee, zodat je met vier mensen kan aanschuiven, instarts kan laten horen en mensen in laten bellen. Ook hebben we 2 Rode Wireless Go’s, voor als je met al het gemak van de wereld wil wandelen en bewegen. 

Een podcast opnemen en je stappenteller tevreden stellen

Locatieset

Kijk 20 seconden naar deze foto. En doe daarna je ogen dicht..

Nee: het is geen optische illusie. Onze studio hangt vol met 150 akoestische platen en gordijnen. Tevens hebben we vloerbedekking op de grond. Hierdoor zul je in onze studio geen last hebben van echo of geluiden van buiten.