De podcast

4. Lifeguards Ernst Brokmeier en Tijl Bluijs

Ze doen fantastisch werk: de vrijwillige lifeguards van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Na een bijzonder jaar met coronamaatregelen maken ze zich weer op voor een nieuwe zomer. Ook nu verwachten ze drukke stranden, badgasten die steeds vaker niet goed kunnen zwemmen en kinderen die hun ouders kwijtraken. Ernst Brokmeier en Tijl Bluijs vertellen er alles over in de vierde aflevering van onze podcastserie Coronawandelingen.

De Zandvoortse Reddingsbrigade is er om strandgasten, zwemmers en watersporters te helpen als ze in problemen raken. Corona maakt het werk er niet makkelijker op. ‘We mochten verleden jaar bijvoorbeeld tijdens een reanimatie geen mond-tot-mondbeademing toepassen. Dat is voor onze vrijwilligers, met hun grote hulpverleningshart, heel erg moeilijk.’

Een trend is dat mensen steeds langer op het strand blijven: ‘Het is op mooie dagen om 10 uur ’s avonds net zo druk als om 12 uur ’s middags.’ De lifeguards maken dus lange werkdagen. Ook komen er steeds meer mensen naar de kust die onbekend zijn met de gevaren van strand en zee. Hoor in deze podcast alles over de uitdagingen van de Zandvoortse Reddingsbrigade.

De Podcast Fabriek is onderdeel van Pimpelpaars Media

Contact

+31 6 40 60 60 57

info@podcast-fabriek.nl

A Hofmanweg 5a, 2031 BH, Haarlem