14272646-1617716793024-732f3efaa1229

Gemeente Haarlem - Coronawandelingen

Eén jaar na de start van de coronamaatregelen vertellen verschillende Haarlemmers over de enorme gevolgen van de pandemie. Want persoonlijk, sociaal of zakelijk: we zijn allemaal geraakt. Hoe hebben we in Haarlem het afgelopen jaar beleefd en hoe zien we de toekomst? Journalist Frenk van der Linden voert persoonlijke gesprekken over omgaan met tegenslag en werken aan nieuwe kansen.

De Podcast Fabriek is door de gemeente Haarlem en Zandvoort ism communicatiebureau Tappan gevraagd een podcast-concept te maken waarin op een persoonlijke wijze verschillende inwoners vertellen over hoe corona impact heeft gehad op hun leven. Bekeken vanuit een breed schala. Denk aan zorgmedewerkers, maar bijvoorbeeld ook horeca-ondernemers. Beide kijken met een eigen invalshoek naar de pandemie en bijbehorende maatregelen. Als kers op de taart bestaat de eerste aflevering uit een gesprek met de burgemeester van het dorp. Het concept moest ingezet kunnen worden voor zowel de gemeente Haarlem als de gemeente Zandvoort.

Wandelen

Tijdens de corona-pandemie is wandelen volkshobby nummer 1 geworden. Door het gebrek aan alternatieven is iedereen massaal aan het wandelen geslagen. Dus vonden we het niet meer dan logisch om de podcast wandelend op te nemen. Buiten dat zie je ook vaak dat je tijdens een wandeling tot ander soort gesprekken komt. Ook wordt je als luisteraar daardoor meegezogen naar een andere plek. Haarlem is een stad vol prachtige grachten, architectuur en natuur. Je krijgt het gevoel van de stad zo prachtig mee. We gebruiken hiervoor de Zoom H8 icm 2 Shure SM58 wind-dempende microfoons.

Bewerking: een omlijsting

De audio is al veelzeggend bij deze productie door het achtergrondgeluid tijdens het wandelen. Maar we wilden dat omlijsten met regelmatige muzikale intermezzo’s die aansluiten bij het verhaal en de omgeving. Daarom hebben we gebruik gemaakt van verschillende soorten stockmuziek die het verhaal versterken.

Presentatie

In Haarlem wordt de podcast gepresenteerd door journalist Frenk van der Linden.

Beluister de laatste aflevering

Zelfstandig ondernemen in het nieuwe normaal aflevering 2: Heroriëntatie; hulp naar ander werk

Veel zelfstandig ondernemers zijn getroffen door de coronamaatregelen. Sommigen hebben de afgelopen anderhalf jaar goed doorstaan, maar anderen hebben maar net het hoofd boven water weten te houden, of zijn in de problemen gekomen. In deze serie van drie podcasts gaat het over mogelijkheden om als zelfstandig ondernemer verder te gaan, financieel op orde te komen of een andere weg in te slaan. Er is veel hulp, maar niet iedereen weet die te vinden. De eerste twee podcasts geven inzicht in waar deze hulp te vinden is. In de laatste van de reeks zijn we in gesprek met een zelfstandig ondernemer.

Deze derde aflevering heet: Heroriëntatie; hulp naar ander werk. Je bent zelfstandig ondernemer, maar je bedrijf staat door corona onder druk. Je overweegt je op ander werk te oriënteren. Hoe krijg je zicht je mogelijkheden op de arbeidsmarkt, hoe relevant is je werkervaring en welke opleidingen worden gevraagd? Host Ruud Meijer gaat in gesprek met verschillende partijen die je kunnen ondersteunen. Ook aan het woord komt zzp’er Servaes Sewrutton. Hij maakte tijdens corona de switch van taxichauffeur naar zorgvervoerder.

Ruud Meijer (host), Rob Overpelt (Agros), Servaes Sewrutton (ondernemer), Rutger van den Breemer (FNV) en Karin Klaver (ZKIJ werkt door (RMT))

Net als Gemeente Haarlem een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen

Veel zelfstandig ondernemers zijn getroffen door de coronamaatregelen. Sommigen hebben de afgelopen anderhalf jaar goed doorstaan, maar anderen hebben maar net het hoofd boven water weten te houden, of zijn…
De cultuursector van Haarlem heeft het afgelopen jaar weinig kunnen doen. Geen theater, musea, festivals, film of andere evenementen. In de vijfde en laatste aflevering van de podcastserie Coronawandelingen vertelt…