Podcast-visual-Middin-Studio-LVB 1

Studio LVB - Door Middin

Hoe bieden we mensen met een licht verstandelijke beperking de juiste zorg en begeleiding? Zodat ze zich staande kunnen houden in een maatschappij die steeds ingewikkelder wordt? In Studio LVB…

Beluister de laatste aflevering

#17 Samenwerken met de wijkagent en het netwerk rond een cliënt – Met Alexander en Elaine

Mensen met een LVB zijn makkelijk te beïnvloeden; dat zorgt er soms voor dat ze met de verkeerde personen in contact komen. Met als gevolg bijvoorbeeld crimineel gedrag of overlast in de buurt.

Wat kunnen begeleiders van cliënten met een LVB doen om dit zoveel mogelijk te beperken? Welke rol speelt de familie van een cliënt hierbij? En hoe trek je hierin samen op met de wijkagent?

In deze aflevering van Studio LVB praat Nathalie hierover met Alexander Holwerda, begeleider bij Middin én met Elaine Zeefuik, wijkagent. Ook komt Sander aan het woord. Hij is de broer van Martijn, die bij Middin woont.

Hoe bieden we mensen met een licht verstandelijke beperking de juiste zorg en begeleiding? Zodat ze zich staande kunnen houden in een maatschappij die steeds ingewikkelder wordt? Ruim 2 miljoen mensen hebben een licht verstandelijke beperking – een LVB. Zij hebben een IQ tussen de 50 en 85 en een beperkt aanpassingsvermogen. Middin heeft veel ervaring in de zorg en begeleiding van mensen met een LVB. In Studio LVB delen medewerkers van Middin – en hun samenwerkingspartners – hun ervaringen en kennis op dit gebied. Deze podcast wordt gehost door Nathalie Koopman.

Locatieopnames

Deze productie omvatte 10 afleveringen. In elke podcast werden twee medewerkers of ketenpartners van Middin geinterviewd. Daarom namen we de podcast op in het hoofdkantoor van Middin in Rijswijk. De Podcast Fabriek verzorgde de techniek op locatie. We monteerde de afleveringen strak af. We hebben ook elke aflevering video opgenomen, zodat achteraf twee videofragmentjes gedeeld konden worden op sociale media. Daarvoor verzorgde we ook de montage.

 

Net als Middin een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen

Mensen met een LVB zijn makkelijk te beïnvloeden; dat zorgt er soms voor dat ze met de verkeerde personen in contact komen. Met als gevolg bijvoorbeeld crimineel gedrag of overlast…