Podcast-visual-Middin-Studio-LVB 1

Studio LVB - Door Middin

Hoe bieden we mensen met een licht verstandelijke beperking de juiste zorg en begeleiding? Zodat ze zich staande kunnen houden in een maatschappij die steeds ingewikkelder wordt? In Studio LVB…

Beluister de laatste aflevering

10. LVB en online gedrag – Met Rogier & Gino

Begeleiders worstelen nogal eens met het in hun ogen overmatige gamen én het feit dat ze moeilijk contact krijgen met de cliënt tijdens het gamen. Hoe kun je ervoor zorgen dat begeleiders en jongeren met een LVB elkaar beter begrijpen als het gaat om online gedrag?

Die vraag probeert Rogier de Groot onder meer te beantwoorden in zijn promotieonderzoek voor het lectoraat LVB en Risicovol gedrag van de Hogeschool Leiden. Hij doet onderzoek naar het dagelijkse digitale leven van jongeren met een LVB.

Samen met Gino Angel, begeleider op een woonlocatie voor jongeren van Middin organiseerde hij als proef een game-competitie tussen begeleiders en clienten.

Hoe bieden we mensen met een licht verstandelijke beperking de juiste zorg en begeleiding? Zodat ze zich staande kunnen houden in een maatschappij die steeds ingewikkelder wordt? Ruim 2 miljoen mensen hebben een licht verstandelijke beperking – een LVB. Zij hebben een IQ tussen de 50 en 85 en een beperkt aanpassingsvermogen. Middin heeft veel ervaring in de zorg en begeleiding van mensen met een LVB. In Studio LVB delen medewerkers van Middin – en hun samenwerkingspartners – hun ervaringen en kennis op dit gebied. Deze podcast wordt gehost door Nathalie Koopman.

Locatieopnames

Deze productie omvatte 10 afleveringen. In elke podcast werden twee medewerkers of ketenpartners van Middin geinterviewd. Daarom namen we de podcast op in het hoofdkantoor van Middin in Rijswijk. De Podcast Fabriek verzorgde de techniek op locatie. We monteerde de afleveringen strak af. We hebben ook elke aflevering video opgenomen, zodat achteraf twee videofragmentjes gedeeld konden worden op sociale media. Daarvoor verzorgde we ook de montage.

 

Net als Middin een goede podcast voor je bedrijf?

Alle afleveringen

Begeleiders worstelen nogal eens met het in hun ogen overmatige gamen én het feit dat ze moeilijk contact krijgen met de cliënt tijdens het gamen. Hoe kun je ervoor zorgen…