Audiograms met Headliner – Promoot je podcast op sociale kanalen

Leestijd: < 1 minuten

Geplaatst op 18 oktober 2021 | door Stefan Kollaart | in Marketing & Publicatie

BlogMarketing & Publicatie > Audiograms met Headliner - Promoot je podcast op sociale kanalen

Als het goed is, zit je podcast vol met interressante social content. Leuke one-liners, een goede anekdote of een boeiend stuk informatie. Die content wil je dan eigenlijk losknippen, zodat je er ook mensen mee bereikt die je podcast niet luisteren. Dat kan met Headliner, een (gratis) tooltje om Audiograms te maken.

Wat is een audiogram?

Een audiogram is een snippet van gemiddeld 15 tot 60 seconden. Op sociale kanalen kan je vaak alleen maar video delen. En zelfs als je al audio kan uploaden, doet dit het vaak niet zo goed in de algoritmes. Alle sociale kanalen zijn namelijk visuele media. Je wilt aantrekken met beeld en tekst. Een audiogram lost dat op bij een podcast.

Bij het maken van een audiogram heb je allerlei opties om hem visueel aantrekkelijk te maken. Je kan een foto of artwork uploaden, een audiogolf toevoegen en zelfs de audiogram transcriberen. Op veel sociale kanalen staat het geluid namelijk standaard uit. Als je je audiogram transcribeert, zorg je ervoor dat die mensen wel mee kunnen lezen. Het eindresultaat in een video-bestand dat je kan delen in je Instagram-story of LinkedIn-post.

Een voorbeeld van een Audiogram gemaakt met Headliner, voor Vluchtelingenwerk

Headliner

De makkelijkste tool om audiograms mee te maken is Headliner. Je upload een mp3-bestand van je aflevering of zoekt je podcast in hun podcast-directory (die de data haalt uit Apple Podcasts). Vervolgens kan je in een aantal simpele stappen je audiogram designen en transcriberen. Je kan kiezen voor portret (stories), square (LinkedIn, Instagram post) of widescreen-formaat. In onderstaande video nemen we je stap voor stap mee, zodat je uiteindelijk je podcast goed kan promoten op sociale kanalen.

Headliner is gratis voor 10 audiograms per maand – meer dan genoeg voor de gemiddelde podcast. Daarna kan je ervoor kiezen om een bescheiden bedrag (ongeveer 15 dollar per maand) voor de dienst te betalen. Een alternatief is dat je Headliner gratis blijft gebruiken, zij plaatsen dan echter een watermerk op je video.

Audiograms maken een beetje ingewikkeld?

Laat ons iets moois voor je maken

Lees meer

woensdag 20 juli 2022 om 10:49
Als je een USB-microfoon of USB-mengtafel hebt, moet je deze met je computer verbinden om hem op te nemen. Als beginner raden wij daarvoor vaak Audacity aan, omdat het gratis is en beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Tevens kan je hiermee je podcast ook bewerken. Allemaal leuk en aardig, maar Audacity is niet per sé gebruiksvriendelijk en toegankelijk. En tevens kan de ouderwetse interface je een beetje afschrikken. Een veel vriendelijker programma is Garageband, alleen beschikbaar voor de Mac.
dinsdag 5 juli 2022 om 12:42
Steeds meer podcasters willen wat met video. Denk aan het publiceren van je hele aflevering op Youtube, of het verspreiden van snippets van LinkedIn. Natuurlijk kan je tijdens de opnames van je podcast gewoon de camera van je telefoon aanzetten en daar wat van publiceren, maar je krijgt dan de kwaliteit van je telefoon-microfoon. Terwijl je juist die USB-microfoon hebt gekocht om kraakhelder te klinken. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je dit combineert door middel van spullen die je al hebt en software die gratis is.
dinsdag 18 januari 2022 om 12:19
Eerder schreven we al over hoe je op afstand je podcast kan opnemen met Skype. Maar zoals je weet van al dat videobellen kan het geluid wegvallen of klinkt iemand ineens minder omdat zijn/haar internet even verslechterd. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor.