Dingen die leuk zijn aan een podcast maken voor biersommeliers

We mochten met the Beertenders Itamar Vos en Dennis van Veen een reeks maken over bier. En dat vonden we heel tof.

Vrijdag is onze nieuwe lievelingsdag bij De Podcast-Fabriek, want dan komen Itamar Vos en Dennis van Veen langs. Zij zijn biersommeliers en weten alles, maar dan ook echt alles over bier. Om ons te paaien nemen ze ook nog eens elke aflevering een speciaalbiertje mee die we mogen proeven.

Itamar en Dennis zijn fantastische gasten. Ze zijn creatief, kunnen supermooie verhalen vertelen en ademen bier (maar dan in de positieve zin, niet zoals na een avondje stappen zeg maar).

We hebben al een aantal afleveringen opgenomen en we hebben al onwijs leuke onderwerpen mogen bespreken. Mooie discussies over alcoholvrij bier: mag dit nu wel of niet aan kinderen worden geschonken? Maar ook hoe je gezond leven en biersommelier zijn combineert, hoe een goede bierkaart eruit ziet en waarom sommige bierfestivals al maanden van tevoren zijn uitverkocht.

We mochten voor the Beertenders het format ontwikkelen, nabewerken, presenteren, de video-regie en marketing verzorgen.

We zijn supertrots op deze podcast. Het is echt een fijne manier om je week mee af te sluiten. Kleine tip voor de mensen die meedoen aan “Dry-january”: sla hem even over. Want het water loopt je af en toe stiekem best wel in de mond.

Bekijk onze case study over The Beertenders of doe waarvoor je echt gekomen bent: het luisteren of kijken van de eerste aflevering.

Proost.

Hoe meet ik of mijn podcast goed scoort?

Als podcastmaker is het begrijpelijk dat je nieuwsgierig bent naar de prestaties van je podcast. Je wilt immers weten of je goed op weg bent om een publiek te bereiken en te boeien. In dit blogartikel duiken we diep in de wereld van podcaststatistieken en ontdekken we hoe je jouw podcast kunt meten en verbeteren.

1-9-2023

Lees meer

Podcast gasten vinden en benaderen

Podcasts zijn er in allerlei soorten en maten: van monologen tot dynamische panelgesprekken. Maar in de meeste formats gaat een host in gesprek met wisselende gasten. Als dit bij jou podcast het geval is, dan is dit artikel op maat gemaakt voor jou. Hier gaan we namelijk verkennen hoe je geschikte gasten kunt ontdekken en hoe je ze op een effectieve manier kunt benaderen. Ongeacht of je een nieuwkomer bent in de podcastwereld of een doorgewinterde gastheer- of vrouw, deze tips zullen je helpen om boeiende en diverse gasten aan te trekken voor je show.

16-8-2023

Lees meer

Hoe bedenk ik een titel voor mijn podcast?

Als mensen een kind krijgen, dan is het klussen van de hele babykamer vaak sneller gedaan dan het bedenken van een naam. En dat geldt eigenlijk ook voor podcasts: mensen blijven vaak hangen op het bedenken van een naam. Vandaag gaan we het dan ook hebben over hoe je een goede titel bedenkt voor je podcast.

14-6-2023

Lees meer

Wat kan ik als podcaster met ChatGPT?

Toen we hier op kantoor afgelopen december kennis maakte met ChatGPT, was er een golf van opwinding voelbaar. Uiteraard waren we eerst verbluft over hoe goed het werkte. Maar daarna werd het tijd om een markeerstift te pakken en op ons memo-bord te brainstormen over hoe we deze technologie in konden gaan zetten voor podcasting.

20-2-2023

Lees meer

Een podcast-website met WordPress & Seriously Simple Podcasting (plugin)

Wil je je eigen podcast maken? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van platforms zoals Anchor en Transistor. Maar wist je dat je ook je eigen website kunt gebruiken als basis voor je podcast? Zo heb je altijd een actuele website met je meest recente afleveringen en een up-to-date RSS feed die gelezen wordt door platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van je eigen website voor je podcast.

8-12-2022

Lees meer

Een video-podcast op Spotify publiceren (via Anchor)

Eerst was het exclusief voor Joe Rogan, maar sinds deze week kan iedereen een video-versie van zijn podcast uploaden via Anchor.

21-11-2022

Lees meer

De Podcast Fabriek is onderdeel van Pimpelpaars Media

Contact

+31 6 40 60 60 57

info@podcast-fabriek.nl

A Hofmanweg 5a, 2031 BH, Haarlem