kopie

Dingen die leuk zijn aan een podcast maken voor biersommeliers

Leestijd: < 1 minuten

Geplaatst op 3 januari 2020 | door Koen Minnema | in Conceptontwikkeling

BlogConceptontwikkeling > Dingen die leuk zijn aan een podcast maken voor biersommeliers

We mochten met the Beertenders Itamar Vos en Dennis van Veen een reeks maken over bier. En dat vonden we heel tof.

Vrijdag is onze nieuwe lievelingsdag bij De Podcast-Fabriek, want dan komen Itamar Vos en Dennis van Veen langs. Zij zijn biersommeliers en weten alles, maar dan ook echt alles over bier. Om ons te paaien nemen ze ook nog eens elke aflevering een speciaalbiertje mee die we mogen proeven.

Itamar en Dennis zijn fantastische gasten. Ze zijn creatief, kunnen supermooie verhalen vertelen en ademen bier (maar dan in de positieve zin, niet zoals na een avondje stappen zeg maar).

We hebben al een aantal afleveringen opgenomen en we hebben al onwijs leuke onderwerpen mogen bespreken. Mooie discussies over alcoholvrij bier: mag dit nu wel of niet aan kinderen worden geschonken? Maar ook hoe je gezond leven en biersommelier zijn combineert, hoe een goede bierkaart eruit ziet en waarom sommige bierfestivals al maanden van tevoren zijn uitverkocht.

We mochten voor the Beertenders het format ontwikkelen, nabewerken, presenteren, de video-regie en marketing verzorgen.

We zijn supertrots op deze podcast. Het is echt een fijne manier om je week mee af te sluiten. Kleine tip voor de mensen die meedoen aan “Dry-january”: sla hem even over. Want het water loopt je af en toe stiekem best wel in de mond.

Bekijk onze case study over The Beertenders of doe waarvoor je echt gekomen bent: het luisteren of kijken van de eerste aflevering.

Proost.

Net als Itamar en Dennis vol passie over je vak vertellen?

Smaakt naar meer.

Lees meer

maandag 20 februari 2023 om 14:06
Toen we hier op kantoor afgelopen december kennis maakte met ChatGPT, was er een golf van opwinding voelbaar. Uiteraard waren we eerst verbluft over hoe goed het werkte. Maar daarna werd het tijd om een markeerstift te pakken en op ons memo-bord te brainstormen over hoe we deze technologie in konden gaan zetten voor podcasting.
donderdag 8 december 2022 om 10:59
Wil je je eigen podcast maken? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van platforms zoals Anchor en Transistor. Maar wist je dat je ook je eigen website kunt gebruiken als basis voor je podcast? Zo heb je altijd een actuele website met je meest recente afleveringen en een up-to-date RSS feed die gelezen wordt door platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van je eigen website voor je podcast.