Dingen die leuk zijn aan een podcast maken voor biersommeliers

Leestijd: < 1 minuten

Geplaatst op 3 januari 2020 | door Koen Minnema | in Conceptontwikkeling

BlogConceptontwikkeling > Dingen die leuk zijn aan een podcast maken voor biersommeliers

We mochten met the Beertenders Itamar Vos en Dennis van Veen een reeks maken over bier. En dat vonden we heel tof.

Vrijdag is onze nieuwe lievelingsdag bij De Podcast-Fabriek, want dan komen Itamar Vos en Dennis van Veen langs. Zij zijn biersommeliers en weten alles, maar dan ook echt alles over bier. Om ons te paaien nemen ze ook nog eens elke aflevering een speciaalbiertje mee die we mogen proeven.

Itamar en Dennis zijn fantastische gasten. Ze zijn creatief, kunnen supermooie verhalen vertelen en ademen bier (maar dan in de positieve zin, niet zoals na een avondje stappen zeg maar).

We hebben al een aantal afleveringen opgenomen en we hebben al onwijs leuke onderwerpen mogen bespreken. Mooie discussies over alcoholvrij bier: mag dit nu wel of niet aan kinderen worden geschonken? Maar ook hoe je gezond leven en biersommelier zijn combineert, hoe een goede bierkaart eruit ziet en waarom sommige bierfestivals al maanden van tevoren zijn uitverkocht.

We mochten voor the Beertenders het format ontwikkelen, nabewerken, presenteren, de video-regie en marketing verzorgen.

We zijn supertrots op deze podcast. Het is echt een fijne manier om je week mee af te sluiten. Kleine tip voor de mensen die meedoen aan “Dry-january”: sla hem even over. Want het water loopt je af en toe stiekem best wel in de mond.

Bekijk onze case study over The Beertenders of doe waarvoor je echt gekomen bent: het luisteren of kijken van de eerste aflevering.

Proost.

Net als Itamar en Dennis vol passie over je vak vertellen?

Smaakt naar meer.

Lees meer

woensdag 20 juli 2022 om 10:49
Als je een USB-microfoon of USB-mengtafel hebt, moet je deze met je computer verbinden om hem op te nemen. Als beginner raden wij daarvoor vaak Audacity aan, omdat het gratis is en beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Tevens kan je hiermee je podcast ook bewerken. Allemaal leuk en aardig, maar Audacity is niet per sé gebruiksvriendelijk en toegankelijk. En tevens kan de ouderwetse interface je een beetje afschrikken. Een veel vriendelijker programma is Garageband, alleen beschikbaar voor de Mac.
dinsdag 5 juli 2022 om 12:42
Steeds meer podcasters willen wat met video. Denk aan het publiceren van je hele aflevering op Youtube, of het verspreiden van snippets van LinkedIn. Natuurlijk kan je tijdens de opnames van je podcast gewoon de camera van je telefoon aanzetten en daar wat van publiceren, maar je krijgt dan de kwaliteit van je telefoon-microfoon. Terwijl je juist die USB-microfoon hebt gekocht om kraakhelder te klinken. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je dit combineert door middel van spullen die je al hebt en software die gratis is.
dinsdag 18 januari 2022 om 12:19
Eerder schreven we al over hoe je op afstand je podcast kan opnemen met Skype. Maar zoals je weet van al dat videobellen kan het geluid wegvallen of klinkt iemand ineens minder omdat zijn/haar internet even verslechterd. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor.