Scherm­afbeelding 2022-12-08 om 12.06.09

Een video-podcast op Spotify publiceren (via Anchor)

Leestijd: < 1 minuten

Geplaatst op 21 november 2022 | door Stefan Kollaart | in Marketing & Publicatie

BlogMarketing & Publicatie > Een video-podcast op Spotify publiceren (via Anchor)

Eerst was het exclusief voor Joe Rogan, maar sinds deze week kan iedereen een video-versie van zijn podcast uploaden via Anchor.

We hebben er even op moeten wachten, maar sinds deze week is het mogelijk om een video-versie van je podcast te uploaden in Anchor, de publicatie-tool van Spotify. Dat betekend dat als luisteraars via Spotify hun telefoon pakken ze niet je artwork, maar videobeeld zien. In deze video laten we je zien hoe je met Anchor zo’n video-versie publiceert.

Hulp nodig bij het maken van video bij je podcast?

Lights, camera, action

Lees meer

donderdag 8 december 2022 om 10:59
Wil je je eigen podcast maken? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van platforms zoals Anchor en Transistor. Maar wist je dat je ook je eigen website kunt gebruiken als basis voor je podcast? Zo heb je altijd een actuele website met je meest recente afleveringen en een up-to-date RSS feed die gelezen wordt door platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van je eigen website voor je podcast.
maandag 14 november 2022 om 12:51
Als je eenmaal een podcast hebt gemaakt, heb je een artwork nodig. Dit is een perfect vierkant plaatje die je luisteraars krijgen te zien bij het afspelen in hun podcast-app. Hoe maak je zo'n plaatje snel en gratis?
dinsdag 8 november 2022 om 09:43
Doordat podcasting zo laagdrempelig is, is ons advies altijd: “begin gewoon”. Maar dat is natuurlijk iets te simpel. Perfectionisme en onzekerheden kunnen dat “gewoon beginnen” best wel in de weg staan. Want: is wat ik doe wel leuk genoeg? Is wat ik zeg wel waar? Hoe zorg ik ervoor dat ik steeds beter wordt, zodat ik weet dat aflevering 5 een stuk beter klinkt dan aflevering 1?