Fragmenten uit je podcast makkelijk delen op Social Media met Overcast

Gepubliceerd op 23-04-2020 om 14:00 | Geschreven door Stefan Kollaart

Leestijd 2 minuten | Woorden 362

Laatst was ik te gast bij de Hans Keeren show om te praten over het crossmediaal inzetten van content. Dit betekend dat je content die je maakt niet maar op 1 kanaal moet gebruiken, maar zoveel mogelijk moet uitspreiden. Meestal is de research/onderzoeksfase van een stuk content het meeste werk. Daarna heb je kennis, informatie en ideeën over een bepaald onderwerp en is het maken van je content vaak gemakkelijk. Daarom kun je het best je content op meerdere platformen verspreiden. 

Stel, je hebt ergens een blog over geschreven. Dan kan je dat blog ook inspreken (denk eens aan de blogcast), een video maken waarin je de hoogtepunten van je blog bespreekt of quotes plaatsen op Instagram en Facebook om je blog te promoten. Zo zet je dezelfde research in voor meerdere soorten content en kanalen. 

Dat is voor de podcast die je maakt ook heel handig. Mensen zullen je podcast toch vooral ontdekken via Sociale Media of de podcast-pagina op je website. Zorg er daarom voor dat je je podcast crossmediaal goed inzet. 

Één van de sterkste manieren om dat te doen is met een klein audiofragmentje. Mensen gaan geen hele aflevering beluisteren via Instagram. Maar misschien kan je ze hier wel verleiden dat te gaan doen door een leuk stukje van 15 seconden te plaatsen. In bijvoorbeeld je story. 

Overcast Clip Sharing is één van de gemakkelijkste tools om dit te doen. Overcast is één van de beste podcast apps op iOS. Daarom wordt hij ook door veel makers gebruikt en zit er een tool in die uitermate geschikt is voor makers. Als je je eigen podcast toevoegt aan Overcast, kan je uiteraard je eigen afleveringen beluisteren. Als je een stukje in je podcast hebt waarvan je denkt dat die het goed gaat doen op social media, kan je gemakkelijk dat stukje eruit knippen en direct op Instagram plaatsen. 

Hulp nodig bij het crossmediaal inzetten van je podcast?
Wij helpen je met je marketing-plan.

Hieronder vindt je een video hoe je van A tot Z je podcast toevoegt aan Overcast, een stukje selecteert en het vervolgens rechtstreeks in je Instagram Story zet. Overcast kan je volledig gratis downloaden door op je iPhone of iPad hier te klikken. Veel succes!


Powered by Froala Editor

Geschreven door Stefan Kollaart

Toen Stefan 15 was begon hij met het maken van zijn eerste radioprogramma op de lokale omroep van Zandvoort. De liefde voor radio groeide, hij ontwikkelde een eigen online radiostation en presenteerde 2 jaar bij de regionale zender Wild FM. Toen ontdekte hij de podcast en maakte podcasts als Mediators en de Passie Podcast. Met zijn opgedane kennis over radio weet hij hoe je een goed audioconcept maakt en hoe je communiceert met je luisteraar.

Lees/luister ook.

Waar moet je rekening mee houden bij het bedenken van een naam voor mijn podcast?

07-02-2020 door Stefan Kollaart | 2 minuten lezen | 3 minuten luisteren

Veld: titel. Eh, wat vul ik hier in?
Beluister direct dit artikel (3 min)

Stap voor stap: hoe krijg ik mijn podcast op iTunes?

10-10-2019 door Stefan Kollaart | 2 minuten lezen

Hoewel de populariteit van Spotify toeneemt, is iTunes nog steeds de belangrijkste Podcast Directory. Dus, laten we ons aanmelden!

Waarom zou ik een podcast gaan luisteren?

07-01-2020 door Stefan Kollaart | 4 minuten lezen | 5 minuten luisteren

Leuk al die podcasts - maar wat heb ik er nou eigenlijk aan? Waarom zou ik er tijd in investeren.
Beluister direct dit artikel (5 min)

Wees een mens en polariseer je publiek!

13-04-2020 door Stefan Kollaart | 3 minuten lezen

Veel mensen schieten bij het opnemen van een podcast in juridische modes. En dat is zonde.

Een concept voor je podcast: welke vormen zijn er en passen bij mijn idee?

03-07-2020 door Stefan Kollaart | 5 minuten lezen | 7 minuten luisteren

Voordat je kan beginnen met het opnemen van je podcast, moet je bedenken wat voor soort concept past bij wat je wil gaan maken. We nemen de m...
Beluister direct dit artikel (7 min)
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie