you-x-ventures-NYMJYXfZG-g-unsplash

Fragmenten uit je podcast makkelijk delen op Social Media met Overcast

Leestijd: 2 minuten

Geplaatst op 23 april 2020 | door Stefan Kollaart | in Marketing & Publicatie

BlogMarketing & Publicatie > Fragmenten uit je podcast makkelijk delen op Social Media met Overcast

Je hebt een podcast gemaakt. Het is zonde om deze niet te promoten. Je kunt met Clip Sharing gemakkelijk fragmentjes delen op je sociale kanalen. Vooral Instagram Stories zijn hierin interessant.

Laatst was ik te gast bij de Hans Keeren show om te praten over het crossmediaal inzetten van content. Dit betekend dat je content die je maakt niet maar op 1 kanaal moet gebruiken, maar zoveel mogelijk moet uitspreiden. Meestal is de research/onderzoeksfase van een stuk content het meeste werk. Daarna heb je kennis, informatie en ideeën over een bepaald onderwerp en is het maken van je content vaak gemakkelijk. Daarom kun je het best je content op meerdere platformen verspreiden.

Stel, je hebt ergens een blog over geschreven. Dan kan je dat blog ook inspreken (denk eens aan de blogcast), een video maken waarin je de hoogtepunten van je blog bespreekt of quotes plaatsen op Instagram en Facebook om je blog te promoten. Zo zet je dezelfde research in voor meerdere soorten content en kanalen.

Dat is voor de podcast die je maakt ook heel handig. Mensen zullen je podcast toch vooral ontdekken via Sociale Media of de podcast-pagina op je website. Zorg er daarom voor dat je je podcast crossmediaal goed inzet.

Één van de sterkste manieren om dat te doen is met een klein audiofragmentje. Mensen gaan geen hele aflevering beluisteren via Instagram. Maar misschien kan je ze hier wel verleiden dat te gaan doen door een leuk stukje van 15 seconden te plaatsen. In bijvoorbeeld je story.

Overcast Clip Sharing is één van de gemakkelijkste tools om dit te doen. Overcast is één van de beste podcast apps op iOS. Daarom wordt hij ook door veel makers gebruikt en zit er een tool in die uitermate geschikt is voor makers. Als je je eigen podcast toevoegt aan Overcast, kan je uiteraard je eigen afleveringen beluisteren. Als je een stukje in je podcast hebt waarvan je denkt dat die het goed gaat doen op social media, kan je gemakkelijk dat stukje eruit knippen en direct op Instagram plaatsen.

Hieronder vindt je een video hoe je van A tot Z je podcast toevoegt aan Overcast, een stukje selecteert en het vervolgens rechtstreeks in je Instagram Story zet. Overcast kan je volledig gratis downloaden door op je iPhone of iPad hier te klikken. Veel succes!

Hulp nodig bij het crossmediaal inzetten van je podcast?

Wij helpen je met je marketing-plan.

Lees meer

maandag 20 februari 2023 om 14:06
Toen we hier op kantoor afgelopen december kennis maakte met ChatGPT, was er een golf van opwinding voelbaar. Uiteraard waren we eerst verbluft over hoe goed het werkte. Maar daarna werd het tijd om een markeerstift te pakken en op ons memo-bord te brainstormen over hoe we deze technologie in konden gaan zetten voor podcasting.
donderdag 8 december 2022 om 10:59
Wil je je eigen podcast maken? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van platforms zoals Anchor en Transistor. Maar wist je dat je ook je eigen website kunt gebruiken als basis voor je podcast? Zo heb je altijd een actuele website met je meest recente afleveringen en een up-to-date RSS feed die gelezen wordt door platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van je eigen website voor je podcast.