Scherm­afbeelding 2022-12-08 om 12.00.56

Hoe maak ik een podcast artwork met Canva (gratis)?

Leestijd: < 1 minuten

Geplaatst op 14 november 2022 | door Stefan Kollaart | in Marketing & Publicatie

BlogMarketing & Publicatie > Hoe maak ik een podcast artwork met Canva (gratis)?

Als je eenmaal een podcast hebt gemaakt, heb je een artwork nodig. Dit is een perfect vierkant plaatje die je luisteraars krijgen te zien bij het afspelen in hun podcast-app. Hoe maak je zo'n plaatje snel en gratis?

In deze video bespreken we Canva. Dit is een gratis online tool waarmee je meerdere afbeeldingen en tekst samen kan voegen. Ook gebruiken we Adobe Express om een achtergrond van een afbeelding te verwijderen, maar dit is een optionele stap.

Canva: https://partner.canva.com/GjvE32

Adobe Express: https://www.adobe.com/nl/express/

De link naar Canva is een affiliate link. Mocht je ooit voor Canva Pro gaan, zouden wij het heel tof vinden als je de affiliate link gebruikt – wij krijgen dan een percentage. Alle functionaliteiten die gebruikt worden in deze video zitten in de gratis versie van Canva.

Professioneel artwork nodig?

Laat ons je helpen

Lees meer

donderdag 8 december 2022 om 10:59
Wil je je eigen podcast maken? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van platforms zoals Anchor en Transistor. Maar wist je dat je ook je eigen website kunt gebruiken als basis voor je podcast? Zo heb je altijd een actuele website met je meest recente afleveringen en een up-to-date RSS feed die gelezen wordt door platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van je eigen website voor je podcast.
dinsdag 8 november 2022 om 09:43
Doordat podcasting zo laagdrempelig is, is ons advies altijd: “begin gewoon”. Maar dat is natuurlijk iets te simpel. Perfectionisme en onzekerheden kunnen dat “gewoon beginnen” best wel in de weg staan. Want: is wat ik doe wel leuk genoeg? Is wat ik zeg wel waar? Hoe zorg ik ervoor dat ik steeds beter wordt, zodat ik weet dat aflevering 5 een stuk beter klinkt dan aflevering 1?