Maak reclame voor je podcasts en link ernaar vanaf je website met Podcast Badges

Gepubliceerd op 07-12-2019 om 17:06 | Geschreven door Stefan Kollaart

Leestijd 3 minuten | Woorden 550

Er zijn verschrikkelijk veel applicaties en platforms waar mensen je podcast kunnen beluisteren. De vraag is een beetje: naar welke link ik vanaf mijn sociale kanalen en websites - en op welke manier?

Spotify: voor de gemiddelde consument

Het is heel simpel: als je een doelgroep aanspreekt die niet fervent podcast-luisteraar is, is Spotify de way to go. Dit geldt vooral voor de Nederlandse markt. Spotify is een Zweeds bedrijf en heeft daarom eerst heel veel markt veroverd in Europa. Nederland was zelfs één van de eerste landen waar de streamingdienst uitrolde. In Amerika kwam Spotify veel later. Diensten als Apple Music, Spotify en Google Play Music liggen daar dan ook veel dichter bij elkaar. Maar hier kan je ervan uit gaan dat praktisch iedereen de Spotify app op zijn telefoon heeft staan en gewend is om audio te consumeren binnen die app. 

Buiten dat mensen al gewend zijn om audio te consumeren via Spotify, is Spotify ook platform-onafhankelijk. Spotify is beschikbaar voor iOS, Android, Mac, Windows en Linux. Praktisch al je potentiële luisteraars kunnen dus Spotify gebruiken.

Als je meer wilt weten over hoe je je podcast op Spotify kan publiceren, lees dan ons artikel erover:

Hulp nodig met het vermarketen van je podcast?
Let us help!

https://podcast-fabriek.nl/blog/stap-voor-stap-hoe-krijg-ik-mijn-podcast-op-spotifySpotify heeft een mooie die je kan gebruiken om vanaf je website naar je podcast te linken. Deze kan je hier downloaden:

https://podcasters.spotify.com/resources/spotify-podcast-badges.zip

Apple Podcasts: voor de fanatiekere luisteraar op iOS

Apple was in 2006 het eerste grote bedrijf dat insprong op podcasts. Het gedeelte Pod van Podcasts slaat ook op de iPod, omdat het on-demand radioprogramma's zouden moeten worden die je onderweg kon beluisteren op je iPod.

Doordat Apple al zolang bezig is, zijn er veel mensen die de podcast-app van Apple gebruiken. Hij staat ook standaard geïnstalleerd op alle iPhone's, iPad's en Mac's. Dat zijn een hoop potentiële luisteraars.Ook Apple heeft zijn eigen badges, en die kan je hier downloaden:

https://www.apple.com/105/media/us/ipoditunes/itunes/2017/e3fd5849_f16b_4256_9188_db2103c3a4ef/badges-podcasts/us.zip

Google Podcasts: voor de fanatiekere luisteraar op Android

Toen de hype voor podcasts real werd, heeft ook Google een hele mooi podcast-app ontwikkeld die standaard geïnstalleerd staat op Android-toestellen. Je kan deze badge dus gebruiken om mensen met een Android-toestel meteen naar je podcast te laten luisteren.https://developers.google.com/search/docs/data-types/images/google_podcasts_brand_assets.zip

Conclusie: en de andere apps dan?

Zoals eerder op dit blog aangegeven zijn er heel veel verschillende podcast applicaties. Een hoop daarvan zijn vele malen beter dan de standaard applicaties van Google en Apple. Maar meestal worden deze applicaties gebruikt door mensen die al veel bekender zijn met podcasting en weten hoe ze zelf jouw podcast kunnen toevoegen aan hun speler.

Wat het belangrijkste voor jou is: hoe bereik ik de mensen die nog niet zo bekend zijn met podcasting. Als je hen deze 3 opties biedt, zorg je ervoor dat ze in ieder geval 1 optie hebben waarmee ze direct kunnen afspelen zonder een nieuwe app te downloaden. Vermeld er ook gerust bij dat de Google Podcast/Apple Podcast apps standaard geïnstalleerd zijn en dat mensen dus geen app hoeven te downloaden.

De badges zien er visueel aantrekkelijk uit, bevatten merken die mensen kennen en stralen betrouwbaarheid uit. Gebruik ze dus!

Powered by Froala Editor

Geschreven door Stefan Kollaart

Toen Stefan 15 was begon hij met het maken van zijn eerste radioprogramma op de lokale omroep van Zandvoort. De liefde voor radio groeide, hij ontwikkelde een eigen online radiostation en presenteerde 2 jaar bij de regionale zender Wild FM. Toen ontdekte hij de podcast en maakte podcasts als Mediators en de Passie Podcast. Met zijn opgedane kennis over radio weet hij hoe je een goed audioconcept maakt en hoe je communiceert met je luisteraar.

Lees/luister ook.

Ik heb een podcast en wil een achtergrondmuziekje.

05-09-2019 door Stefan Kollaart | 2 minuten lezen | 4 minuten luisteren

Maar waar vind ik die? En kost dat dan geen geld?
Beluister direct dit artikel (4 min)

Waarom een podcast beginnen? 5 voordelen op een rij!

08-05-2020 door Natasja Bijl | 3 minuten lezen | 5 minuten luisteren

In sommige branches is de podcast allang niet meer nieuw. Denk bijvoorbeeld aan (business)coaches, maar ook op het gebied van persoonlijke on...
Beluister direct dit artikel (5 min)

We namen een podcast-reeks op met SEO-specialist Hans Keeren van Qonvert. Daarom gooien we deze titel helemaal vol met keywords: podcast, haarlem, noord-holland, opnemen, feest

11-01-2020 door Stefan Kollaart | 2 minuten lezen

De afgelopen weken mochten we met Hans Keeren van Qonvert een podcast opnemen over SEO en digitale marketing.

5 interviewtips voor een succesvolle podcast-aflevering

30-04-2020 door Natasja Bijl | 3 minuten lezen | 4 minuten luisteren

Interviewen kan je leren. In deze blogpost geeft host Natasja Bijl je 5 praktische tips om bij je eerstvolgende interview de nieuwe Jeroen Pa...
Beluister direct dit artikel (4 min)

Podcasts opnemen met gasten: het voorgesprek

20-04-2020 door Stefan Kollaart | 3 minuten lezen | 4 minuten luisteren

Opnemen met gasten kan waardevol zijn. Je krijgt nieuwe invalshoeken en de gast zal de aflevering waarschijnlijk delen met zijn netwerk. Maar...
Beluister direct dit artikel (4 min)
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie