Maak reclame voor je podcasts en link ernaar vanaf je website met Podcast Badges

Leestijd: 3 minuten

Geplaatst op 7 december 2019 | door Stefan Kollaart | in Marketing & Publicatie

BlogMarketing & Publicatie > Maak reclame voor je podcasts en link ernaar vanaf je website met Podcast Badges

Wij krijgen heel vaak de vraag: hoe link ik vanaf mijn website naar mijn podcast. En het liefst nog op een mooie manier ook.

Er zijn verschrikkelijk veel applicaties en platforms waar mensen je podcast kunnen beluisteren. De vraag is een beetje: naar welke link ik vanaf mijn sociale kanalen en websites – en op welke manier?

Spotify: voor de gemiddelde consument

Het is heel simpel: als je een doelgroep aanspreekt die niet fervent podcast-luisteraar is, is Spotify de way to go. Dit geldt vooral voor de Nederlandse markt. Spotify is een Zweeds bedrijf en heeft daarom eerst heel veel markt veroverd in Europa. Nederland was zelfs één van de eerste landen waar de streamingdienst uitrolde. In Amerika kwam Spotify veel later. Diensten als Apple Music, Spotify en Google Play Music liggen daar dan ook veel dichter bij elkaar. Maar hier kan je ervan uit gaan dat praktisch iedereen de Spotify app op zijn telefoon heeft staan en gewend is om audio te consumeren binnen die app.

Buiten dat mensen al gewend zijn om audio te consumeren via Spotify, is Spotify ook platform-onafhankelijk. Spotify is beschikbaar voor iOS, Android, Mac, Windows en Linux. Praktisch al je potentiële luisteraars kunnen dus Spotify gebruiken.

Als je meer wilt weten over hoe je je podcast op Spotify kan publiceren, lees dan ons artikel erover:

http://podcast-fabriek.nl/blog/stap-voor-stap-hoe-krijg-ik-mijn-podcast-op-spotify

Spotify heeft een mooie die je kan gebruiken om vanaf je website naar je podcast te linken. Deze kan je hier downloaden:

https://podcasters.spotify.com/resources/spotify-podcast-badges.zip

Apple Podcasts: voor de fanatiekere luisteraar op iOS

Apple was in 2006 het eerste grote bedrijf dat insprong op podcasts. Het gedeelte Pod van Podcasts slaat ook op de iPod, omdat het on-demand radioprogramma’s zouden moeten worden die je onderweg kon beluisteren op je iPod.

Doordat Apple al zolang bezig is, zijn er veel mensen die de podcast-app van Apple gebruiken. Hij staat ook standaard geïnstalleerd op alle iPhone’s, iPad’s en Mac’s. Dat zijn een hoop potentiële luisteraars.

Ook Apple heeft zijn eigen badges, en die kan je hier downloaden:

https://www.apple.com/105/media/us/ipoditunes/itunes/2017/e3fd5849_f16b_4256_9188_db2103c3a4ef/badges-podcasts/us.zip

Google Podcasts: voor de fanatiekere luisteraar op Android

Toen de hype voor podcasts real werd, heeft ook Google een hele mooi podcast-app ontwikkeld die standaard geïnstalleerd staat op Android-toestellen. Je kan deze badge dus gebruiken om mensen met een Android-toestel meteen naar je podcast te laten luisteren.

https://developers.google.com/search/docs/data-types/images/google_podcasts_brand_assets.zip

Conclusie: en de andere apps dan?

Zoals eerder op dit blog aangegeven zijn er heel veel verschillende podcast applicaties. Een hoop daarvan zijn vele malen beter dan de standaard applicaties van Google en Apple. Maar meestal worden deze applicaties gebruikt door mensen die al veel bekender zijn met podcasting en weten hoe ze zelf jouw podcast kunnen toevoegen aan hun speler.

Wat het belangrijkste voor jou is: hoe bereik ik de mensen die nog niet zo bekend zijn met podcasting. Als je hen deze 3 opties biedt, zorg je ervoor dat ze in ieder geval 1 optie hebben waarmee ze direct kunnen afspelen zonder een nieuwe app te downloaden. Vermeld er ook gerust bij dat de Google Podcast/Apple Podcast apps standaard geïnstalleerd zijn en dat mensen dus geen app hoeven te downloaden.

De badges zien er visueel aantrekkelijk uit, bevatten merken die mensen kennen en stralen betrouwbaarheid uit. Gebruik ze dus!

Hulp nodig met het vermarketen van je podcast?

Let us help!

Lees meer

woensdag 20 juli 2022 om 10:49
Als je een USB-microfoon of USB-mengtafel hebt, moet je deze met je computer verbinden om hem op te nemen. Als beginner raden wij daarvoor vaak Audacity aan, omdat het gratis is en beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Tevens kan je hiermee je podcast ook bewerken. Allemaal leuk en aardig, maar Audacity is niet per sé gebruiksvriendelijk en toegankelijk. En tevens kan de ouderwetse interface je een beetje afschrikken. Een veel vriendelijker programma is Garageband, alleen beschikbaar voor de Mac.
dinsdag 5 juli 2022 om 12:42
Steeds meer podcasters willen wat met video. Denk aan het publiceren van je hele aflevering op Youtube, of het verspreiden van snippets van LinkedIn. Natuurlijk kan je tijdens de opnames van je podcast gewoon de camera van je telefoon aanzetten en daar wat van publiceren, maar je krijgt dan de kwaliteit van je telefoon-microfoon. Terwijl je juist die USB-microfoon hebt gekocht om kraakhelder te klinken. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je dit combineert door middel van spullen die je al hebt en software die gratis is.
dinsdag 18 januari 2022 om 12:19
Eerder schreven we al over hoe je op afstand je podcast kan opnemen met Skype. Maar zoals je weet van al dat videobellen kan het geluid wegvallen of klinkt iemand ineens minder omdat zijn/haar internet even verslechterd. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor.