Thumb Garageband

Met Garageband (Mac) een podcast opnemen en bewerken

Leestijd: < 1 minuten

Geplaatst op 20 juli 2022 | door Stefan Kollaart | in Opnemen & Interviewen

BlogOpnemen & Interviewen > Met Garageband (Mac) een podcast opnemen en bewerken

Als je een USB-microfoon of USB-mengtafel hebt, moet je deze met je computer verbinden om hem op te nemen. Als beginner raden wij daarvoor vaak Audacity aan, omdat het gratis is en beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Tevens kan je hiermee je podcast ook bewerken. Allemaal leuk en aardig, maar Audacity is niet per sé gebruiksvriendelijk en toegankelijk. En tevens kan de ouderwetse interface je een beetje afschrikken. Een veel vriendelijker programma is Garageband, alleen beschikbaar voor de Mac.

In deze video laten we je zien hoe je in Garageband een podcast opneemt. Daarna gaan we je opnames bewerken. We voegen muziek toe, knippen er stukjes uit, laten we zien hoe je volumeverschillen aan kan brengen en exporteren hem naar een mp3, die je vervolgens kunt uploaden naar Anchor.

Garageband kan je – exclusief voor de Mac – downloaden en installeren via de Mac App Store.

Hulp nodig bij Garageband?

Bel ons

Lees meer

maandag 20 februari 2023 om 14:06
Toen we hier op kantoor afgelopen december kennis maakte met ChatGPT, was er een golf van opwinding voelbaar. Uiteraard waren we eerst verbluft over hoe goed het werkte. Maar daarna werd het tijd om een markeerstift te pakken en op ons memo-bord te brainstormen over hoe we deze technologie in konden gaan zetten voor podcasting.
donderdag 8 december 2022 om 10:59
Wil je je eigen podcast maken? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van platforms zoals Anchor en Transistor. Maar wist je dat je ook je eigen website kunt gebruiken als basis voor je podcast? Zo heb je altijd een actuele website met je meest recente afleveringen en een up-to-date RSS feed die gelezen wordt door platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van je eigen website voor je podcast.