Met Garageband (Mac) een podcast opnemen en bewerken

Leestijd: < 1 minuten

Geplaatst op 20 juli 2022 | door Stefan Kollaart | in Opnemen & Interviewen

BlogOpnemen & Interviewen > Met Garageband (Mac) een podcast opnemen en bewerken

Als je een USB-microfoon of USB-mengtafel hebt, moet je deze met je computer verbinden om hem op te nemen. Als beginner raden wij daarvoor vaak Audacity aan, omdat het gratis is en beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Tevens kan je hiermee je podcast ook bewerken. Allemaal leuk en aardig, maar Audacity is niet per sé gebruiksvriendelijk en toegankelijk. En tevens kan de ouderwetse interface je een beetje afschrikken. Een veel vriendelijker programma is Garageband, alleen beschikbaar voor de Mac.

In deze video laten we je zien hoe je in Garageband een podcast opneemt. Daarna gaan we je opnames bewerken. We voegen muziek toe, knippen er stukjes uit, laten we zien hoe je volumeverschillen aan kan brengen en exporteren hem naar een mp3, die je vervolgens kunt uploaden naar Anchor.

Garageband kan je – exclusief voor de Mac – downloaden en installeren via de Mac App Store.

Hulp nodig bij Garageband?

Bel ons

Lees meer

dinsdag 5 juli 2022 om 12:42
Steeds meer podcasters willen wat met video. Denk aan het publiceren van je hele aflevering op Youtube, of het verspreiden van snippets van LinkedIn. Natuurlijk kan je tijdens de opnames van je podcast gewoon de camera van je telefoon aanzetten en daar wat van publiceren, maar je krijgt dan de kwaliteit van je telefoon-microfoon. Terwijl je juist die USB-microfoon hebt gekocht om kraakhelder te klinken. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je dit combineert door middel van spullen die je al hebt en software die gratis is.
dinsdag 18 januari 2022 om 12:19
Eerder schreven we al over hoe je op afstand je podcast kan opnemen met Skype. Maar zoals je weet van al dat videobellen kan het geluid wegvallen of klinkt iemand ineens minder omdat zijn/haar internet even verslechterd. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor.
maandag 18 oktober 2021 om 11:40
Als het goed is, zit je podcast vol met interressante social content. Leuke one-liners, een goede anekdote of een boeiend stuk informatie. Die content wil je dan eigenlijk losknippen, zodat je er ook mensen mee bereikt die je podcast niet luisteren. Dat kan met Headliner, een (gratis) tooltje om Audiograms te maken.