spuiten en prikken

Sex, Drugs en Diabetes

Leestijd: < 1 minuten

Geplaatst op 14 september 2020 | door Koen Minnema | in Geen categorie

BlogGeen categorie > Sex, Drugs en Diabetes

Velen van mijn vrienden en familie weten dat ik al 16 jaar eet, slaap, feest en leef met Diabetes type 1. Ik kom daar nooit echt openlijk voor uit omdat ik het vaak niet echt een toevoeging vind aan een leuk gesprek. Maar de laatste tijd merk ik dat ik het er vaker over heb. Dit komt waarschijnlijk door het zichtbare witte plaatje boven op mijn arm. Het blijkt dat er veel mensen zijn die niks of weinig weten over Diabetes type 1.

Ondernemer, podcaster en levensgenieter als ik ben, bedacht ik samen met Rolien Magendans en Stefan Kollaart een nieuwe podcast-reeks: Spuiten en Prikken. Een podcast waarin ik samen met Rolien in gesprek ga met jongeren over hoe het is om te leven met DT1, om zo voor mensen om ons heen een beter beeld te scheppen van wat deze chronische ziekte met ons en ook onze omgeving (soms noodgedwongen omdat je in een hypo knalt en niet meer wakker wordt) doet.

In aflevering 1 laat ik zonder gene horen hoe het mijn leven heeft veranderd. Hoe doe je dat in de puberteit? What about Drank, Drugs, Sex? Maar ook mijn weg naar acceptatie en persoonlijke ontwikkeling. Ook mijn moeder Helga de Beus schuift aan. Hoe is het voor een moeder om zo’n heel traject en proces eigenlijk vanaf de zijlijn te moeten meemaken?

Mocht je iemand kennen of als je zelf te kampen hebt met Diabetes, dan hoop ik dat deze podcast serie je helpt het meer te begrijpen of misschien ook wat steun kan bieden.

Enjoy!

Beluister deze podcast

Lees meer over deze podcast

Ook een goede podcast?

Laat ons je helpen.

Lees meer

maandag 20 februari 2023 om 14:06
Toen we hier op kantoor afgelopen december kennis maakte met ChatGPT, was er een golf van opwinding voelbaar. Uiteraard waren we eerst verbluft over hoe goed het werkte. Maar daarna werd het tijd om een markeerstift te pakken en op ons memo-bord te brainstormen over hoe we deze technologie in konden gaan zetten voor podcasting.
donderdag 8 december 2022 om 10:59
Wil je je eigen podcast maken? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van platforms zoals Anchor en Transistor. Maar wist je dat je ook je eigen website kunt gebruiken als basis voor je podcast? Zo heb je altijd een actuele website met je meest recente afleveringen en een up-to-date RSS feed die gelezen wordt door platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van je eigen website voor je podcast.