Sex, Drugs en Diabetes

Leestijd: < 1 minuten

Geplaatst op 14 september 2020 | door Koen Minnema | in Geen categorie

BlogGeen categorie > Sex, Drugs en Diabetes

Velen van mijn vrienden en familie weten dat ik al 16 jaar eet, slaap, feest en leef met Diabetes type 1. Ik kom daar nooit echt openlijk voor uit omdat ik het vaak niet echt een toevoeging vind aan een leuk gesprek. Maar de laatste tijd merk ik dat ik het er vaker over heb. Dit komt waarschijnlijk door het zichtbare witte plaatje boven op mijn arm. Het blijkt dat er veel mensen zijn die niks of weinig weten over Diabetes type 1.

Ondernemer, podcaster en levensgenieter als ik ben, bedacht ik samen met Rolien Magendans en Stefan Kollaart een nieuwe podcast-reeks: Spuiten en Prikken. Een podcast waarin ik samen met Rolien in gesprek ga met jongeren over hoe het is om te leven met DT1, om zo voor mensen om ons heen een beter beeld te scheppen van wat deze chronische ziekte met ons en ook onze omgeving (soms noodgedwongen omdat je in een hypo knalt en niet meer wakker wordt) doet.

In aflevering 1 laat ik zonder gene horen hoe het mijn leven heeft veranderd. Hoe doe je dat in de puberteit? What about Drank, Drugs, Sex? Maar ook mijn weg naar acceptatie en persoonlijke ontwikkeling. Ook mijn moeder Helga de Beus schuift aan. Hoe is het voor een moeder om zo’n heel traject en proces eigenlijk vanaf de zijlijn te moeten meemaken?

Mocht je iemand kennen of als je zelf te kampen hebt met Diabetes, dan hoop ik dat deze podcast serie je helpt het meer te begrijpen of misschien ook wat steun kan bieden.

Enjoy!

Beluister deze podcast

Lees meer over deze podcast

Ook een goede podcast?

Laat ons je helpen.

Lees meer

woensdag 20 juli 2022 om 10:49
Als je een USB-microfoon of USB-mengtafel hebt, moet je deze met je computer verbinden om hem op te nemen. Als beginner raden wij daarvoor vaak Audacity aan, omdat het gratis is en beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Tevens kan je hiermee je podcast ook bewerken. Allemaal leuk en aardig, maar Audacity is niet per sé gebruiksvriendelijk en toegankelijk. En tevens kan de ouderwetse interface je een beetje afschrikken. Een veel vriendelijker programma is Garageband, alleen beschikbaar voor de Mac.
dinsdag 5 juli 2022 om 12:42
Steeds meer podcasters willen wat met video. Denk aan het publiceren van je hele aflevering op Youtube, of het verspreiden van snippets van LinkedIn. Natuurlijk kan je tijdens de opnames van je podcast gewoon de camera van je telefoon aanzetten en daar wat van publiceren, maar je krijgt dan de kwaliteit van je telefoon-microfoon. Terwijl je juist die USB-microfoon hebt gekocht om kraakhelder te klinken. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je dit combineert door middel van spullen die je al hebt en software die gratis is.
dinsdag 18 januari 2022 om 12:19
Eerder schreven we al over hoe je op afstand je podcast kan opnemen met Skype. Maar zoals je weet van al dat videobellen kan het geluid wegvallen of klinkt iemand ineens minder omdat zijn/haar internet even verslechterd. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor.