sara-kurfess-wXU9yeANElg-unsplash

Stap voor stap: hoe krijg ik mijn podcast op Spotify?

Leestijd: 2 minuten

Geplaatst op 3 oktober 2019 | door Stefan Kollaart | in Opnemen & Interviewen

BlogOpnemen & Interviewen > Stap voor stap: hoe krijg ik mijn podcast op Spotify?

De streaming-dienst Spotify zet sinds 2 jaar vol in op het medium podcast. Dus moet je er te vinden zijn. Lees hier hoe je je RSS-feed aanmeldt bij de nummer 1 streaming-dienst van Europa.

Als podcast-maker wil je natuurlijk dat je podcast in alle diensten beschikbaar is, zodat meer mensen hem kunnen vinden en afspelen. Tot 2 jaar geleden was Spotify er alleen nog maar om de nieuwe Katy Perry af te spelen, maar tegenwoordig heeft Spotify een indrukwekkende bibliotheek aan interessante podcasts. Het is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meestgebruikte apps om podcasts te luisteren. Daarom wil jij daar natuurlijk tussen staan. En je hebt geluk: want sinds een jaar kan iedereen zijn/haar podcast daar aanmelden.

Podcast aanmelden

Dat Spotify podcasts belangrijk vindt, is alleen al zichtbaar aan het feit dat ze er een hele aparte website voor hebben gemaakt: https://podcasters.spotify.com

Je kan daar inloggen met je Spotify-account. Als je deze nog niet hebt, kan je deze aanmaken (ook met bijvoorbeeld Facebook of Gmail).

Vervolgens kom je in de catalog-weergave. Linksonder zie je een kopje met “Add Your Podcast”. Daar klik je op.

Vervolgens volg je de stappen. Je kunt de RSS-feed van je podcast invullen en de rest spreekt aardig voor zich.

Statistieken

Het leuke is dat Spotify je ook statistieken geeft over hoevaak je podcast beluisterd is. Zo krijg je een idee van hoe goed ‘ie het doet.

Link naar Spotify

Wat ook handig is: je kan je podcast op Spotify ook delen, zodat mensen die Spotify hebben geïnstalleerd, direct op je link kunnen klikken en vanuit Spotify kunnen afspelen en abonneren. Zo kopieer je een link naar je podcast vanuit Spotify:

screencast-spotify-delen.gif

Hulp nodig?

Moeten wij je helpen met je podcast uploaden naar alle bekende podcast-diensten? Of heb je uberhaupt nog geen podcast en kunnen wij je helpen bij de creatie ervan? Geef ons een gil! We beloven niet terug te gillen.

Powered by Froala Editor

Jouw podcast op Spotify?

Wij zorgen ervoor dat mensen niet Top Hits NL, maar jouw podcast aanzetten.

Lees meer

donderdag 8 december 2022 om 10:59
Wil je je eigen podcast maken? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van platforms zoals Anchor en Transistor. Maar wist je dat je ook je eigen website kunt gebruiken als basis voor je podcast? Zo heb je altijd een actuele website met je meest recente afleveringen en een up-to-date RSS feed die gelezen wordt door platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van je eigen website voor je podcast.
maandag 14 november 2022 om 12:51
Als je eenmaal een podcast hebt gemaakt, heb je een artwork nodig. Dit is een perfect vierkant plaatje die je luisteraars krijgen te zien bij het afspelen in hun podcast-app. Hoe maak je zo'n plaatje snel en gratis?