The Next Move van Diederik Heinink en Business Insider Nederland

De afgelopen weken hebben wij Diederik Heinink van East Leadership en Business Insider Nederland ondersteund met hun nemen van hun Next Move: het ontwikkelen van een podcast. 

Leiderschap

Diederik Heinink helpt met zijn bedrijf East Leadership bij het maken van een goede bedrijfsstrategie en het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten die passen bij de hedendaagse consument. Daarom gaat hij in The Next Move in gesprek met inspirerende leiders die een verantwoordelijke positie bekleden binnen sterke organisaties. Zo zijn in de eerste aflevering Elkse Doets van Doets Reizen en Mattijs ten Brink van Sunweb te gast.

Samen met Diederik en Business Insider is er geschaafd aan een podcast-concept dat interessante content levert voor de lezers van Business Insider en aansluit bij het werkgebied van Diederik (leiderschap en strategie). In de podcast zitten twee toppers in hun vakgebied tegenover elkaar. Er zit een natuurlijke tegenstelling in de gasten. Denk aan oude en nieuwe media, niche en massa of corporate en start-up. Daardoor leer je meer over de dynamiek van leiderschap in meerdere soorten organisaties, welk leiderschap bij welk type past, wat de overeenkomsten en verschillen tussen de type bedrijven zijn en waarom dat belangrijk is.

De opnames worden in onze studio in Haarlem gemaakt en daarna door ons bewerkt. Tevens verzorgen we de lunch.

Beluister de eerste aflevering hier

Lees het geschreven artikel op Business Insider hier

Luister meer over deze case in onze bedrijfspodcast

Wij publiceren elke week een podcast over het opstarten van een podcast-bedrijf. We bespreken deze case uitgebreid in aflevering 10 van onze eigen podcast. Beluister deze aflevering (stuk over The Next Move vanaf 2 minuten en 3 seconden).

De Podcast Fabriek bedankt

Speciale dank aan alle betrokkenen bij deze eerste aflevering. Diederik Heinink, Marije van Uden, Jeroen de Boer, Nick van Volen en uiteraard de eerste twee gasten: Elske Doets & Mattijs ten Brink.

Hoe meet ik of mijn podcast goed scoort?

Als podcastmaker is het begrijpelijk dat je nieuwsgierig bent naar de prestaties van je podcast. Je wilt immers weten of je goed op weg bent om een publiek te bereiken en te boeien. In dit blogartikel duiken we diep in de wereld van podcaststatistieken en ontdekken we hoe je jouw podcast kunt meten en verbeteren.

1-9-2023

Lees meer

Podcast gasten vinden en benaderen

Podcasts zijn er in allerlei soorten en maten: van monologen tot dynamische panelgesprekken. Maar in de meeste formats gaat een host in gesprek met wisselende gasten. Als dit bij jou podcast het geval is, dan is dit artikel op maat gemaakt voor jou. Hier gaan we namelijk verkennen hoe je geschikte gasten kunt ontdekken en hoe je ze op een effectieve manier kunt benaderen. Ongeacht of je een nieuwkomer bent in de podcastwereld of een doorgewinterde gastheer- of vrouw, deze tips zullen je helpen om boeiende en diverse gasten aan te trekken voor je show.

16-8-2023

Lees meer

Hoe bedenk ik een titel voor mijn podcast?

Als mensen een kind krijgen, dan is het klussen van de hele babykamer vaak sneller gedaan dan het bedenken van een naam. En dat geldt eigenlijk ook voor podcasts: mensen blijven vaak hangen op het bedenken van een naam. Vandaag gaan we het dan ook hebben over hoe je een goede titel bedenkt voor je podcast.

14-6-2023

Lees meer

Wat kan ik als podcaster met ChatGPT?

Toen we hier op kantoor afgelopen december kennis maakte met ChatGPT, was er een golf van opwinding voelbaar. Uiteraard waren we eerst verbluft over hoe goed het werkte. Maar daarna werd het tijd om een markeerstift te pakken en op ons memo-bord te brainstormen over hoe we deze technologie in konden gaan zetten voor podcasting.

20-2-2023

Lees meer

Een podcast-website met WordPress & Seriously Simple Podcasting (plugin)

Wil je je eigen podcast maken? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van platforms zoals Anchor en Transistor. Maar wist je dat je ook je eigen website kunt gebruiken als basis voor je podcast? Zo heb je altijd een actuele website met je meest recente afleveringen en een up-to-date RSS feed die gelezen wordt door platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van je eigen website voor je podcast.

8-12-2022

Lees meer

Een video-podcast op Spotify publiceren (via Anchor)

Eerst was het exclusief voor Joe Rogan, maar sinds deze week kan iedereen een video-versie van zijn podcast uploaden via Anchor.

21-11-2022

Lees meer

De Podcast Fabriek is onderdeel van Pimpelpaars Media

Contact

+31 6 40 60 60 57

info@podcast-fabriek.nl

A Hofmanweg 5a, 2031 BH, Haarlem