The Next Move van Diederik Heinink en Business Insider Nederland

Leestijd: < 1 minuten

Geplaatst op 15 januari 2021 | door Stefan Kollaart | in Algemeen, Geen categorie

BlogAlgemeen, Geen categorie > The Next Move van Diederik Heinink en Business Insider Nederland

De afgelopen weken hebben wij Diederik Heinink van East Leadership en Business Insider Nederland ondersteund met hun nemen van hun Next Move: het ontwikkelen van een podcast. 

Leiderschap

Diederik Heinink helpt met zijn bedrijf East Leadership bij het maken van een goede bedrijfsstrategie en het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten die passen bij de hedendaagse consument. Daarom gaat hij in The Next Move in gesprek met inspirerende leiders die een verantwoordelijke positie bekleden binnen sterke organisaties. Zo zijn in de eerste aflevering Elkse Doets van Doets Reizen en Mattijs ten Brink van Sunweb te gast.

Samen met Diederik en Business Insider is er geschaafd aan een podcast-concept dat interessante content levert voor de lezers van Business Insider en aansluit bij het werkgebied van Diederik (leiderschap en strategie). In de podcast zitten twee toppers in hun vakgebied tegenover elkaar. Er zit een natuurlijke tegenstelling in de gasten. Denk aan oude en nieuwe media, niche en massa of corporate en start-up. Daardoor leer je meer over de dynamiek van leiderschap in meerdere soorten organisaties, welk leiderschap bij welk type past, wat de overeenkomsten en verschillen tussen de type bedrijven zijn en waarom dat belangrijk is.

De opnames worden in onze studio in Haarlem gemaakt en daarna door ons bewerkt. Tevens verzorgen we de lunch.

Beluister de eerste aflevering hier

Lees het geschreven artikel op Business Insider hier

Luister meer over deze case in onze bedrijfspodcast

Wij publiceren elke week een podcast over het opstarten van een podcast-bedrijf. We bespreken deze case uitgebreid in aflevering 10 van onze eigen podcast. Beluister deze aflevering (stuk over The Next Move vanaf 2 minuten en 3 seconden).

De Podcast Fabriek bedankt

Speciale dank aan alle betrokkenen bij deze eerste aflevering. Diederik Heinink, Marije van Uden, Jeroen de Boer, Nick van Volen en uiteraard de eerste twee gasten: Elske Doets & Mattijs ten Brink.

Ook toe aan jouw Next Move?

Zet de stap met ons

Lees meer

woensdag 20 juli 2022 om 10:49
Als je een USB-microfoon of USB-mengtafel hebt, moet je deze met je computer verbinden om hem op te nemen. Als beginner raden wij daarvoor vaak Audacity aan, omdat het gratis is en beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Tevens kan je hiermee je podcast ook bewerken. Allemaal leuk en aardig, maar Audacity is niet per sé gebruiksvriendelijk en toegankelijk. En tevens kan de ouderwetse interface je een beetje afschrikken. Een veel vriendelijker programma is Garageband, alleen beschikbaar voor de Mac.
dinsdag 5 juli 2022 om 12:42
Steeds meer podcasters willen wat met video. Denk aan het publiceren van je hele aflevering op Youtube, of het verspreiden van snippets van LinkedIn. Natuurlijk kan je tijdens de opnames van je podcast gewoon de camera van je telefoon aanzetten en daar wat van publiceren, maar je krijgt dan de kwaliteit van je telefoon-microfoon. Terwijl je juist die USB-microfoon hebt gekocht om kraakhelder te klinken. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je dit combineert door middel van spullen die je al hebt en software die gratis is.
dinsdag 18 januari 2022 om 12:19
Eerder schreven we al over hoe je op afstand je podcast kan opnemen met Skype. Maar zoals je weet van al dat videobellen kan het geluid wegvallen of klinkt iemand ineens minder omdat zijn/haar internet even verslechterd. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor.