Embed je podcast via Apple Podcasts of Spotify

Natuurlijk kan je vanaf je website altijd linken naar je podcast-aflevering op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. Maar het is natuurlijk veel fijner om het je gebruiker gewoon te laten luisteren op je website zelf. 

Daarom kan je je podcast embedden. Wij doen dat altijd via Spotify. Sinds deze week zit daar ook een nieuwe optie bij. Ook Apple geeft nu de mogelijkheid om een player te embedden op je eigen website. Zo hoeft iemand geen app te hebben en kan ‘ie direct op jouw website beginnen met luisteren.

Embedden via Apple Podcasts

Het genereren van een embed code van Apple Podcasts kan ook via de Apple Podcasts app. Maar omdat we er niet blind vanuit gaan dat je een Mac hebt (is een beetje een duur grapje om alleen een code mee te genereren), doen we het via de web interface.

Hiervoor moet je podcast gepubliceerd zijn op Apple Podcasts. Lees in dit artikel hoe je dat doet.

Ga naar https://tools.applemediaservices.com/apple-podcasts

Typ vervolgens de naam van je podcast in. Je kan ook direct zoeken op de titel van een specifieke aflevering. Selecteer je aflevering uit de zoekresultaten. Kom je hem niet tegen? Check dan de spelling en verifieer dat je podcast op Apple Podcasts staat.

Kopieer een embed code via Apple Podcasts

Onder het kopje Podcast Player kan je vervolgens wat stijlingsinstellingen doen. Druk vervolgens op Copy Embed. De embed code is nu gekopieerd. Je kan die plakken op je website.

Je kan op deze plek ook andere manieren vinden om je podcast te promoten. Zo kan je een podcast badge downloaden, een directe link kopiëren of een QR-code genereren (voor op een poster o.d.)

Embedden via Spotify

Hiervoor moet je podcast gepubliceerd zijn op Spotify. Lees in dit artikel hoe je dat doet.

Je kan de code ook genereren via de desktop-applicatie van Spotify, maar wij gaan in dit artikel uit van de webinterface. Je hoeft dan niets te installeren. Sterker nog: je hebt geen eens een Spotify-account nodig.

Klik op zoeken en typ de naam van je podcast. Klik vervolgens op de titel op naar je podcast-pagina te gaan.

Genereer een embed code via Spotify

Ga met je muis over de aflevering die je wilt embedden. Je ziet dan drie puntjes verschijnen. Klik daarop. In het menu dat vervolgens verschijnt ga je naar Delen —> Embed-code kopiëren.

Conclusie

Het maakt eigenlijk niet uit welke van de 2 players je embed. Beide werken goed en er is geen app nodig om je podcast te luisteren. 

We horen graag welke jouw voorkeur heeft!

Hoe meet ik of mijn podcast goed scoort?

Als podcastmaker is het begrijpelijk dat je nieuwsgierig bent naar de prestaties van je podcast. Je wilt immers weten of je goed op weg bent om een publiek te bereiken en te boeien. In dit blogartikel duiken we diep in de wereld van podcaststatistieken en ontdekken we hoe je jouw podcast kunt meten en verbeteren.

1-9-2023

Lees meer

Podcast gasten vinden en benaderen

Podcasts zijn er in allerlei soorten en maten: van monologen tot dynamische panelgesprekken. Maar in de meeste formats gaat een host in gesprek met wisselende gasten. Als dit bij jou podcast het geval is, dan is dit artikel op maat gemaakt voor jou. Hier gaan we namelijk verkennen hoe je geschikte gasten kunt ontdekken en hoe je ze op een effectieve manier kunt benaderen. Ongeacht of je een nieuwkomer bent in de podcastwereld of een doorgewinterde gastheer- of vrouw, deze tips zullen je helpen om boeiende en diverse gasten aan te trekken voor je show.

16-8-2023

Lees meer

Hoe bedenk ik een titel voor mijn podcast?

Als mensen een kind krijgen, dan is het klussen van de hele babykamer vaak sneller gedaan dan het bedenken van een naam. En dat geldt eigenlijk ook voor podcasts: mensen blijven vaak hangen op het bedenken van een naam. Vandaag gaan we het dan ook hebben over hoe je een goede titel bedenkt voor je podcast.

14-6-2023

Lees meer

Wat kan ik als podcaster met ChatGPT?

Toen we hier op kantoor afgelopen december kennis maakte met ChatGPT, was er een golf van opwinding voelbaar. Uiteraard waren we eerst verbluft over hoe goed het werkte. Maar daarna werd het tijd om een markeerstift te pakken en op ons memo-bord te brainstormen over hoe we deze technologie in konden gaan zetten voor podcasting.

20-2-2023

Lees meer

Een podcast-website met WordPress & Seriously Simple Podcasting (plugin)

Wil je je eigen podcast maken? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van platforms zoals Anchor en Transistor. Maar wist je dat je ook je eigen website kunt gebruiken als basis voor je podcast? Zo heb je altijd een actuele website met je meest recente afleveringen en een up-to-date RSS feed die gelezen wordt door platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van je eigen website voor je podcast.

8-12-2022

Lees meer

Een video-podcast op Spotify publiceren (via Anchor)

Eerst was het exclusief voor Joe Rogan, maar sinds deze week kan iedereen een video-versie van zijn podcast uploaden via Anchor.

21-11-2022

Lees meer

De Podcast Fabriek is onderdeel van Pimpelpaars Media

Contact

+31 6 40 60 60 57

info@podcast-fabriek.nl

A Hofmanweg 5a, 2031 BH, Haarlem