Embed je podcast via Apple Podcasts of Spotify

Leestijd: 2 minuten

Geplaatst op 23 november 2020 | door Stefan Kollaart | in Marketing & Publicatie

BlogMarketing & Publicatie > Embed je podcast via Apple Podcasts of Spotify

Natuurlijk kan je vanaf je website altijd linken naar je podcast-aflevering op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. Maar het is natuurlijk veel fijner om het je gebruiker gewoon te laten luisteren op je website zelf. 
Kopieer een embed code via Apple Podcasts

Daarom kan je je podcast embedden. Wij doen dat altijd via Spotify. Sinds deze week zit daar ook een nieuwe optie bij. Ook Apple geeft nu de mogelijkheid om een player te embedden op je eigen website. Zo hoeft iemand geen app te hebben en kan ‘ie direct op jouw website beginnen met luisteren.

Embedden via Apple Podcasts

Het genereren van een embed code van Apple Podcasts kan ook via de Apple Podcasts app. Maar omdat we er niet blind vanuit gaan dat je een Mac hebt (is een beetje een duur grapje om alleen een code mee te genereren), doen we het via de web interface.

Hiervoor moet je podcast gepubliceerd zijn op Apple Podcasts. Lees in dit artikel hoe je dat doet.

Ga naar https://tools.applemediaservices.com/apple-podcasts

Typ vervolgens de naam van je podcast in. Je kan ook direct zoeken op de titel van een specifieke aflevering. Selecteer je aflevering uit de zoekresultaten. Kom je hem niet tegen? Check dan de spelling en verifieer dat je podcast op Apple Podcasts staat.

Kopieer een embed code via Apple Podcasts

Onder het kopje Podcast Player kan je vervolgens wat stijlingsinstellingen doen. Druk vervolgens op Copy Embed. De embed code is nu gekopieerd. Je kan die plakken op je website.

Je kan op deze plek ook andere manieren vinden om je podcast te promoten. Zo kan je een podcast badge downloaden, een directe link kopiëren of een QR-code genereren (voor op een poster o.d.)

Embedden via Spotify

Hiervoor moet je podcast gepubliceerd zijn op Spotify. Lees in dit artikel hoe je dat doet.

Je kan de code ook genereren via de desktop-applicatie van Spotify, maar wij gaan in dit artikel uit van de webinterface. Je hoeft dan niets te installeren. Sterker nog: je hebt geen eens een Spotify-account nodig.

Klik op zoeken en typ de naam van je podcast. Klik vervolgens op de titel op naar je podcast-pagina te gaan.

Genereer een embed code via Spotify

Ga met je muis over de aflevering die je wilt embedden. Je ziet dan drie puntjes verschijnen. Klik daarop. In het menu dat vervolgens verschijnt ga je naar Delen —> Embed-code kopiëren.

Conclusie

Het maakt eigenlijk niet uit welke van de 2 players je embed. Beide werken goed en er is geen app nodig om je podcast te luisteren. 

We horen graag welke jouw voorkeur heeft!

Iets nodig om te embedden?

Wij helpen je met je podcast concept, opnames, bewerking en publicatie

Lees meer

woensdag 20 juli 2022 om 10:49
Als je een USB-microfoon of USB-mengtafel hebt, moet je deze met je computer verbinden om hem op te nemen. Als beginner raden wij daarvoor vaak Audacity aan, omdat het gratis is en beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Tevens kan je hiermee je podcast ook bewerken. Allemaal leuk en aardig, maar Audacity is niet per sé gebruiksvriendelijk en toegankelijk. En tevens kan de ouderwetse interface je een beetje afschrikken. Een veel vriendelijker programma is Garageband, alleen beschikbaar voor de Mac.
dinsdag 5 juli 2022 om 12:42
Steeds meer podcasters willen wat met video. Denk aan het publiceren van je hele aflevering op Youtube, of het verspreiden van snippets van LinkedIn. Natuurlijk kan je tijdens de opnames van je podcast gewoon de camera van je telefoon aanzetten en daar wat van publiceren, maar je krijgt dan de kwaliteit van je telefoon-microfoon. Terwijl je juist die USB-microfoon hebt gekocht om kraakhelder te klinken. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je dit combineert door middel van spullen die je al hebt en software die gratis is.
dinsdag 18 januari 2022 om 12:19
Eerder schreven we al over hoe je op afstand je podcast kan opnemen met Skype. Maar zoals je weet van al dat videobellen kan het geluid wegvallen of klinkt iemand ineens minder omdat zijn/haar internet even verslechterd. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor.